Crna subota u prometu: 4 osobe poginule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri su osobe ozlijedene u prometnoj nesreci koja se dogodila jutros u 6.47 sati na državnoj cesti A1 na 22. kilometru u smjeru Karlovca, kod cvora Jastrebarsko, izvijestila je zagrebacka policija.Na A1 kod Jastrebarskog sudarili su se osobno vozilo i autobus, a ozlijedeni su prevezeni u Opcu bolnicu Karlovac, navodi policija. Prema prvim informacijama iz karlovacke bolnice ozlijedeni nisu životno ugroženi.

U Zadru je u teškoj prometnoj nesreci koja se dogodila na podrucju Gracaca, poginuo  25-godišnji vozac iz Gracaca, dok su tri osobe teško ozlijedene, izvijestila je jutros Policijska uprava zadarska. Policija navodi da se nesreca dogodila oko 23.55 sati, kada je osobno vozilo mitsubishi lancer zadarskih oznaka, koji je iz smjera Gracaca prema Udbini vozio 25-godišnji vozac, sletjelo s kolnika.

Utvrdeno je da je vozac zbog neprilagodene brzine izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo s kolnika te se prevrnuo. Pritom je smrtno stradao 25-godišnji vozac, a 29-godišnji, 28-godišnji i 30-godišnji putnici u automobilu su teško ozlijedeni te su prevezeni u Opcu bolnicu Zadar.

Nesretni niz na hrvatskim cestama nastavljen je u Sisku, gdje je u prometnoj nesreci koja se dogodila jutros oko 4.40 sati, smrtno je stradao 23-godišnji vozac iz Siska, izvijestila je Policijska uprava sisacko-moslavacka. Do nesrece je došlo kada je 23-godišnji vozac, vozeci osobni automobil prema središtu Siska zbog neprilagodene brzine izgubio nadzor nad vozilom, koje je sletilo na travnjak te udarilo u stablo.

Od siline udarca stablo se srušilo, a vozilo se prevrnuo na krov. Vozac je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesrece, navodi policija. U teškoj prometnoj nesreci koja se dogodila jutros oko 3 sata na državnoj cesti D 25 Gospic-Karlobag u mjestu Trnovacko Novoselo, kod Gospica, poginuo je 30-godišnji vozac, a suvozac  i još jedna osoba lakše su ozlijedeni, izvijestila je Policijska uprava licko-senjska.

U Ivanic Gradu smrtno je stradala biciklistica nakon što je na nju naletio automobil. (Novi list)


Porscheom jurio 243 na sat

Brodsko-posavska policija je nocas oko 1.30 sati na autocesti Zagreb - Lipovac, kod Slavonskoga Broda, zaustavila 47-godišnjeg njemackog državljanina koji je jurio brzinom od 243 kilometra na sat. Najveca dopuštena brzina vožnje autocestom je 130 kilometara na sat. Vozac jureceg porschea zaradio je novcanu kaznu u iznosu od 5.800 kuna te mjeru zabrane upravljanja automobilom na podrucju Republike Hrvatske na godinu dana.


Podijeli: Facebook Twiter