"Crna" pobjednica MIK-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetodnevno putovanje kroz cetiri hrvatske županije, Istarsku, Primorsko-goransku, Licko-senjsku i Zadarsku karavana Festivala Melodije Istre i Kvarnera okoncala je u nedjelju finalnom veceri u Novalji. Publika iz Opatije, Paga, Krka, Umaga, Bakra, Gracišca, Rijeke i Novalje zakljucila je da je na ovogodišnjem MIK-u najbolja kompozicija »Crna« za koju je glazbu napisala Ines Prajo, tekst Arijana Kunštek, a aranžman nacinio Tihomir Preradovic, a izvodili su je Alen Polic i ansambl »Kaljina«.

Ta je pjesma skupila 1114 glasova. S 1369 glasova na drugo mjesto u ukupnom poretku smjestila se skladba »Mediteraneo« (B. Barbir-B.Barbir-R.Grubišic) u izvodenju Klape Sol, dok je treceplasirana pjesma »Ca bin ja da te niman« (A.Baša-R.Pilepic-A.Baša) u izvodenju Gine Picinic. Njoj je publika dodijelila 820 glasova.



Strucni ocjenjivacki sud
zlatnu osminku koja se pretapa u jedro ili prvo mjesto dodijelio je kompoziciji »More je kako covik« za koju je glazbu napisao Andrej Baša, tekst Drago Orlic, aranžman nacinio Aleksandar Valencic, a izvela ju Vivien Galletta.

Drugo mjesto ili srebrna osminka iz ruku strucnog ocjenjivackog suda otišla je u ruke autora koji potpisuju skladbu »Vela vrata od Kvarnera« u izvodenju Katje Budimcic. Za tu je pjesmu glazbu napisao Bruno Krajcar, tekst Daniel Nacinovic, a aranžman Robert Grubišic.

Broncana osminka pripala je kompoziciji »Zavrtel se svit« u izvodenju jedinog ovogodišnjeg mikovskog dueta, mladih Tonija Markovskog i Valentine Briški, dok je Ines Prajo autorica glazbe, Bartol Randic autor teksta i Tihomir Preradovic autor aranžmana.

Ostale nagrade


Nagradu »Ljubo Pavešic« što ju Cakavski sabor dodijeljuje za najbolji tekst dobio je Drago Orlic za tekst kompozicije »More je kako covik«.  Aleksandar Valencic za istu je kompoziciju nagraden nagradom za najbolji aranžman, a pjesma u izvrsnoj interpretaciji Vivien Galletta dobitnica je i nagrade »Beseda« što ju Novi list dodjeljuje pjesmi koja cjelokupnim izricajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji nacin promovira naš kraj i njegovu tradiciju.

»Zlatni mikrofon«, nagrada Radio Rijeke za najbolju interpretaciju otišla je u ruke Sabrine za interpretaciju skladbe »Ako nisi sritan« (M.Tomasovic/R.Grubišic-R.Pilepic-A.Valencic), a najboljim ovogodišnjim debitantom MIK-a Pomorski radio proglasio je Helenu Brajkovic koja je otpjevala skladbu »A ca cu ja« (R.Grubišic-R.Pilepic-R.Grubišic).

Nagradu za najbolji scenski nastup Domaci radio dodijelio je Davoru Radolfiju , pracen Boštjanom i Orsanom za izvodenje skladbe »Tango Istriano« (B.Kracar-V.Cuzma-A.Valencic), a mikovska karavana nagradu za najboljeg domacina podijelila je izmedu Grada Paga i Opcine Gracišce.

Kompozicija »Ne moren kontra sebe«, što ju je Lidija Bacic otpjevala na prošlogodišnjem MIK-u proglašena je evergrinom emisije »Glista« Radio Rijeke, a Gradski radio Istarske mreže za ovogodišnju kompoziciju »Neka se vino toci« (M.Tomasovic-R.Pilepic-A.Valencic) dodijelio joj je nagradu za najdopadljiviju pjesmu po izboru svojih slušatelja. (D. Bauk, S. Mrkic Modric/NL)


Podijeli: Facebook Twiter