Crkvene vlasti nagovaraju Petrova da se prikloni HDZ-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici crkvene vlasti naumile su preko Bože Petrova spasiti HDZ i Tomislava Karamarka. Tako su sada i krenule ove najnovije igre. Znamo da je Tomislav Karamarko već razgovarao s Petrovom, no mi nismo tu da bismo spašavali Karamarka ili bilo koju drugu stranku. Mi želimo reforme i želimo nešto napraviti, doznaje Index od predstavnika Mosta koji otkriva da je Petrov već primio i poziv iz Crkve!

Naime, nije tajna da je Petrov dobar s Crkvom, a kako je i sam javno priznao, njegov rođak svećenik posudio mu je novac za kuću koju je kupio bez kredita.

Navodno su glavni lobisti hercegovačka franjevačka provincija gdje HDZ ima veliki utjecaj. Naime, fratar je bez znanja vrha Kaptola tako blagoslovio ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a šefa stranke Tomislava Karamarka nedavno je vjenčao također - fratar. Petrov je htio biti fratar, a nakon završene osnovne škole otišao u sjemenište u Sinju, gdje je završio Klasičnu gimnaziju.

Petrov je isto tako bio angažiran u Hrastu, a HDZ u tome vidi svoju prednost da Most ipak pređe na "desnu stranu". Stoga je navodno zatražena lobistička pomoć Crkve koja nije sklona vladi lijeve političke opcije. Uostalom, kardinal Bozanić jučer je u posjet primio šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. (P. N./Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter