Crkva može jako naštetiti borbi protiv AIDS-a!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Annie Lennox, nekadašnja pjevacica grupe Eurythmics koja se posvetila borbi protiv AIDS-a, o toj je temi hrabro govorila u škotskome parlamentu.

Annie je osudila i nedovoljno zalaganje mnogih svjetskih vlada da se sprijeci širenje bolesti koja u Africi ima razarajuce posljedice. U zemljama poput Južnoafricke Republike više od 10% stanovništva živi s virusom HIV-a, a zaražena je i svaka treca trudnica.

Lennox posebno ljuti stav Crkve 'koja bi mogla bitno pridonijeti u borbi protiv bolesti te to djelomicno i cini, no istovremeno i jako šteti, buduci da Papa prilikom posjeta Africi govori da se kondomi ne bi smjeli koristiti, a zna se da se AIDS prenosi spolnim putem', prenosi njezine rijeci The Telegraph.

'Mislim da to nema nikakvog smisla', izjavila je pred parlamentom u govoru koji je trajao sat vremena i prilikom kojeg je nosila majicu na kojoj je pisalo 'HIV Positive', da bi izrazila solidarnost s oboljelima.

Danas je Annie Lennox sa svojim projektom SING medu vodecim aktivistima u borbi protiv AIDS-a, a na to ju je inspirirao Nelson Mandela.


Podijeli: Facebook Twiter