Crkva amenovala aplikaciju za ispovijed

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Katolicka je crkva blagoslovila iPhone aplikaciju koja vjernicima pomaže pri ispovijedi.

Aplikacija pod nazivom The Confession ne omogucuje samu ispovijed, nego pomaže vjernicima savjetima koji bi im mogli pomoci pri ispovijedi.

Kako javlja BBC, visoki dužnosnici Crkve u SAD-u i Velikoj Britaniji odobrili su aplikaciju, što je cini prvom službenom iPhone aplikacijom koju je odobrila crkva.

Papa Benedikt XVI nedavno je vjernicima porucio da prihvate digitalnu komunikaciju i servise kao što je Facebook, te da pokušaju ostaviti trag na internetu, što je poprilican zaokret od prijašnjih izjava kada je Papa tvrdio da internet može mlade uciniti usamljenima.

Aplikacija košta 1.99 funti i dostupna je u Appleovom ducanu iTunes.

U srijedu je glasnogovornik Vatikana izjavio da se katolici ne mogu ispovijedati preko iPhonea i tehnologija nije zamjena za dolazak u crkvu na ispovijed.

Izjava Federica Lombardija slijedila je nakon pokretanja aplikacije na iPhoneu koja pomaže vjernicima savjetima za ispovijed, a koju je odobrila Katolicka crkva u SAD-u.

Za ispovijed je potrebna nazocnost pokajnika i svecenika, rekao je Lombardi istaknuvši da to "ne može zamijeniti nijedna IT aplikacija".


Podijeli: Facebook Twiter