Cristina Lubiana i Romina Peti zapažene u Đurđevcu

Cristina Lubiana, Alan Poropat i Romina Peti u Đurđevcu
Cristina Lubiana, Alan Poropat i Romina Peti u Đurđevcu

Glazbene nade; Cristina Lubiana iz Vižinade i Romina Peti iz Labina, mogu slobodno reći da je ovo njihova godina. Tek što su u duetu s pjesmom "Kad ljubav pobijedi", pobijedile na 17. županijskom dječjem festivalu "Mali veliki mikrofon" održanom u Buzetu, "žarile su i palile" pojedinačno i na Međunarodnom dječjem festivalu "Kukuriček", proteklog vikenda održanom u Đurđevcu.

Mlade pjevačice buzetske Udruge "Mali veliki mikrofon" predstavile su se odličnim pjesmama na najbolji način. Pjesma "Na krilima sna" koju je izvela Cristina Lubiana, osvojila je nagradu za najbolji aranžman, dok je Romina Peti s pjesmom "Mir", poput Cristine dobila sve pohvale za interpretaciju. Obje pjesme iz glazbene su radionice Ines Prajo, Arjane Kunštek i Tihomira Preradovića.

- Jubilarnim, desetim sudjelovanjem na "Kukuričeku", "Mikrofon", a samim time i Istra, dali su značajan doprinos odličnim pjesmama te izvedbama na međunarodnoj dječjoj pozornici "Kukuričeka", izjavio je ponosan na uspjehe svojih pjevača Alan Poropat, voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon".

Dio zasluga za ovakve uspjehe Cristine i Romine zasigurno leži i u činjenici da već dvije godine polaze glazbenu radionicu, smjer vokalno pjevanje, kod dviju izvrsnih glazbenica vokalne skupine "Rivers" iz Rijeke; Ane Kučan Jakšić i Katarine Jurić. Obje glazbenice ujedno su dugogodišnje suradnice buzetske Udruge, a i često su viđene na pozornicama županijskog dječjeg festivala "Mali veliki mikrofon" kao prateći vokali natjecateljima osnovnoškolskog uzrasta.

Mladi istarski pjevači "Mikrofona", deset godina natječu se na "Kukuričeku", osvajali su brojne nagrade, a dva puta i najvišu nagradu; grand prix prije nekoliko godina osvojila je Iva Islambegović iz Umaga, a nakon nje i Mirta Krsnik iz Pazina.

"Kukuriček" je, kaže Poropat, jedan od ponajboljih hrvatskih dječjih festivala. Ove je godine okupio 22 pjevača iz Hrvatske, Srbije i Bugarske, a grand prix otišao je u ruke odličnoj Bugarki. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter