Čovo i Pavletić priznali krađu

Čovo tijekom policijske kontrole (M. SARDELIN)
Čovo tijekom policijske kontrole (M. SARDELIN)

Na bujskom Općinskom sudu započelo je suđenje Miloradu Čovi (40) i Marini Pavletić (23) iz Umaga zbog teške krađe iz studenog prošle godine u Bujama. Čovo je na sud doveden iz pulskog pritvora u kojem boravi od 12. studenog prošle godine, a Pavletić će suđenje pratiti sa slobode.

Optužnica ih tereti da su zajedno oko pola sata iza ponoći 12. studenog došli na adresu u Vineli gdje je Čovo odvijačem na silu otvorio krilo prozora. U kuću su, prema optužbama, ušli zajedno gdje su na katu ukrali televizor, DVD player i jedan jastuk, a u prizemlju iz kupaonice su uzeli jedan ručnik te manju količinu novca u kovanicama. Ukupna materijalna šteta vlasnici K. V. iznosi oko tri tisuće kuna.

Na početku rasprave oboje su priznali počinjenje kaznenog djela, no Čovo je naglasio da zbog tableta i alkohola koje je konzumirao neposredno prije događaja nije znao što radi, da je tek kasnije shvatio počinjeno.

Kasnije te noći zaustavila ga je prometna policija na raskrižju nedaleko Buja u smjeru Umaga u renault meganu riječkih oznaka koji nije u njegovom vlasništvu, a s njim je u vozilu tada bila Pavletić.

Suđenje se nastavlja u travnju kada će biti saslušana oštećena vlasnica kuće i sprovedeno psihijatrijsko vještačenje. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter