"Čovjek na Mjesecu" odabir je rovinjskog Društva invalida

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U gradskoj palači Rovinja danas je potpisan ugovor o financiranju malih projekta. U ime Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva to je učinila upraviteljica Helga Glavan Može a sa strane grada Rovinja Mirjana Kmačić Pellizzer, predsjednica Društva osoba s invaliditeom Rovinj.

Konkretno, rovinjsko se Društvo javila na natječaj Zaklade koja se financira iz Fondova gradova i općina, te osigurala financiranje jednog svog manjeg projekta-  izradu senzorne skulpture "Čovjek na Mjesecu", pulske kiparice Hane Kolić, čija će skulptura svoje mjesto pod suncem naći u dvorištu rovinjskog Centra "Mare". Skulptura će biti postavljena tijekom rujna i, osim na upotrebu djeci s poteškoćama biti dana na korištenje svim građanima. 

Podsjetimo, jučerašnje potpisivanje ugovora o financiranju malih projekta točka je na i, natječaja Zaklade pod nazivom "Mali projekti za bolje sutra". Ukupna vrijednost natječaja iznosila je 200 tisuća kuna, a svaki je prijavitelj mogao dobiti do 15 tisuća, dok je Rovinj iskoristio iznos od 8,2 tisuće kuna. Po riječima Glavan Može, cilj je natječaja bio da se potakne uključivanje u rad društva i  šira društvena zajednica, odnosno nauči i da je svaki mali korak naprijed jednako vrijedan kao veliki i atraktivni projekti, odnosno donacije. U ime Društva, na novcu dobivenom iz Zaklade zahvalila je Kmačić Pellizzer, dok je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, koji je predsjednicu rovinjskog Društva nazvao dobrim duhom grada, istaknuo i da male kapi, pogotovo ako je riječ o zajedništvu,  čine velike stvari. Inače, dodao je i da Grad Rovinj danas financira 70-ak udruga od kojih petnaestak s humanitarnim predznakom. Tim, pa i jačim tempom ići će se naprijed, zaključio je Paliaga. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter