Covjek koji živi košarku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Da ti Mirko bude trener, mora da si kreten od srece." Rijeci Zorana Slavnica na subotnjoj promociji knjige "Zlatna košarka Mirka Novosela" i dokumentarnog filma "Time out" o karijeri najtrofejnijeg hrvatskog košarkaškog trenera najbolje govore o velicini trenera koji je stvorio veliku reprezentaciju Jugoslavije koja je bila "bauk za Ruse" te veliku "Cibonu" koja je osvajala Europu.

Na promociji knjige i projekciji filma, pored Slavnica koji je na predstavljanju u kinu Valli "pobrao" najveci pljesak, bila su još neka velika imena hrvatske i europske košarke poput Petra Skansija, Damira Šolmana, Željka Jerkova, Pina Gjergje, Svena Ušica koji je i bio promotor dogadaja, pa dr. Ivana Fattorinija i drugih. Došao je i znacajan broj istarskih košarkaških trenera, kao i bivših košarkaša, tako da je dvorana bila solidno popunjena.

- Ovo su uspomene na našu košarku koja je trenutno na aparatima i nadam se da ce se jednom makar približiti staroj slavi. S nama je covjek koji je ušao u košarkašku Kucu slavnih, u koju se ne ulazi tako lako kao u Hrvatski sabor - rekao je u uvodu u svom stilu Milorad Bibic, uz Zorana Kovacevica autor knjige "Zlatna košarka Mirka Novosela". - Mirko je živio košarku - dodao je Kovacevic.

- Od srca sam zahvalan svima koji su omogucili ovaj dogadaj, Gradu, Županiji i košarkaškim djelatnicima. Hvala bivšim trenerima i igracima bez cijih kvaliteta ne bih postigao rezultate kakve sam postigao - kazao je Novosel koji kao trener ima 39 osvojenih trofeja.


Podijeli: Facebook Twiter