Courcheval, slalom (ž): Pobjeda i rekord za M. Schild

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijska skijašica Marlies Schild slavila je u utorak u slalomu koji se za Svjetski kup vozio u Courchevalu, i to joj je 34. pobjeda u toj disciplini čime je izjednačila rekord Švicarke Vreni Schneider.

Uvjerljiva u drugoj vožnji, Schild je s vremenom 1:45.17 bila za 33 stotinke brža od Šveđanke Fride Hansdotter te za sekundu i 22 stotinke od svoje mlađe sestre Bernadette.

Nakon što je operirala koljeno prije godinu dana Marlies Schild nije pobijedila u slalomu od veljače 2011. u Soldeu (Andora). Na pobjedničkom postolju uz Marlies po prvi put našla se i njena mlađa, 23-godišnja sestra Bernadette.

Favoritkinja Amerikanka Mikaela Shiffrin i vodeća u poretku slalomašica (122) utrku je završila na 12. mjestu nakon što je u prvoj vožnji bila sedma. Druga je u poretku slalmašica Hansdotter sa 112 bodova, deset manje od vodeće, a treća je Marlies Schield s danas osvojenih sto bodova.

U ukupnom poretku vodi Švicarka Lara Gut s 482 boda, druga je Maria Hoefl Riesch s 461 bodom, a trećeplasirana Austrijanka Anna Fenninger s 437 bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter