Country glazba i istarska vina u Brečevićima

(D.ŠIŠOVIĆ)
(D.ŠIŠOVIĆ)

Po drugi put u selu Brečevići kraj Tinjana okupit će se ljubitelji country glazbe i istarskih vina. Kako je lanjski Country & wine festival polučio lijep uspjeh i okupio veliki broj ljudi, čak i čitavih obitelji koje su se u prirodnom ambijentu došli zabaviti i družiti, vinar Andrej Schifflin koji sve to organizira odlučio se ponoviti događaj i potvrditi lanjsku odluku da ovo za istarske prilike neobično okupljanje postane tradicija.

Drugi Country & wine festival održat će se na poljani pred Lovačkim domom u selu Brečevići u subotu 18. srpnja s početkom u 21 sat. Ove godine će ga prvi put svojim sudjelovanjem uveličati i članovi konjičkih klubova s područja središnje Istre, koji će u Brečeviće dojahati (eto prilike za trening), a poveći broj konja i jahača na jednom mjestu bit će prigoda i za tematsku razmjenu iskustava.

Schifflin najavljuje i prigodno uređenje ambijenta, s balama sijena, logorsku vatru i grah za okrjepu, a iz svoje vinarije u Brečevićima pripremio je i "reprezentaciju" svojih vina. U ponudi će se tako naći malvazija iz berbe 2014. te rose od borgonje i terana iz te iste godine, zapamćene kao jako nezgodne u vinogradu, pa su se vinari trebali itekako potruditi da iz te berbe ispadnu dobra vina.

No zato je godina prije ipak bila bolja pa će iz berbe 2013. Schifflin ponuditi također malvaziju, te merlot. Za glazbeni dio country ugođaja na festivalu u Brečevićima pobrinut će se grupa Riverblue iz Rijeke, jedan od rijetkih domaćih sastava koji uspješno i vrlo umješno njeguje ovaj osebujan glazbeni izričaj. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter