Costa del Sol zahvaćena vatrenom stihijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Veliki požari koji su zahvatili šumovita područja oko naselja na popularnoj španjolskoj Costi del Sol, prisilili su nekoliko tisuća stanovnika i turista na evakuaciju, a jedan je stariji muškarac smrtno stradao.

Požari su se rasplamsali u četvrtak navečer i proširili po brežuljcima iznad obalnih gradića, a vatra je stigla i do popularnog ljetovališta Marbelle. Jutros je iz gradova i hotela u regiji evakuirano više tisuća stanovnika i turista, a vatrenu je stihiju pokušalo ugasiti oko 600 vatrogasaca i 17 protupožarnih zrakoplova.

Desetak vila uz obalu zahvatila je vatra, a dvije su osobe prevezene u bolnicu s težim opeklinama koje su zadobili pokušavajući ugasiti plamen. Spasioci su objavili kako je jedan stariji muškarac smrtno stradao, no njegov identitet nije poznat. Očevici tvrde da su vatreni stupovi oko njihovih domova bili i viši od 15 metara.

Vlasti vjeruju da bi požar mogao biti namjerno podmetnut te da je prvi izbio u četvrtak oko 19:00 na brežuljku blizu mjesta Coina te se, zbog snažnog vjetra, vrlo brzo proširio. Vatra još uvijek prijeti ljetovalištima Mijas, Alhaurin el Grande i Ojen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter