Costa Concordia: Pronadeno još pet tijela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još pet trupala pronadeno je u potopljenom dijelu broda Costa Concordije koji se 13. sijecnja nasukao na talijanskom otocicu Giglio u Toscani, priopcio je u cetvrtak ravnatelj talijanske civilne zaštite Franco Gabrielli.

U brodolomu su život izgubile 32 osobe, dosad su pronadena trupla njih 30, ukljucujuci i ovih pet, a za dva se još traga.

Kruzer Costa Concordia, na kojemu je bilo 4.229 osoba, medu kojima 3.200 putnika iz šezdeset zemalja svijeta i tisucu clanova posade, nasukao se 13. sijecnja na hridi u blizini otocica Giglio u zašticenom toscanskom arhipelagu.

Nakon nesrece osnovano je više udruga stradalih, a u Italiji, Francuskoj i Sjedinjenim Državama podignute su tužbe protiv Costa Crociere, vlasnika Concordije.

Kapetanu broda Francescu Schettinu, prvom casniku Ciru Ambrosiu i još sedmero zaposlenika Costa Crociere sudi se na talijanskom sudu zbog ove nesrece.

Tereti ih se za ubojstvo iz nehata, brodolom i nedostatak komunikacije s pomorskim vlastima. Kapetana se usto goni zbog napuštanja broda u vrijeme evakuacije putnika.


Podijeli: Facebook Twiter