Costa Concordia: Pronadena trinaesta žrtva brodoloma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još je jedno tijelo pronadeno u olupini broda Coste Concordije, koji se prije devet dana nasukao blizu talijanskog otocica Giglia, rekla je za novinsku agenciju AFP glasnogovornica talijanske civilne zaštite, a time se broj žrtava brodoloma popeo na 13.

- Ronioci vatrogasne službe pronašli su tijelo žene na sedmoj palubi blizu krme, u potopljenu dijelu kruzera, rekla je Francesca Maffini, dodavši da je žena imala spasilacki prsluk. Tijelo je pronadeno na dubini od 10 metara i još nije identificirano.

Zasad su obitelji identificirale tek osam žrtava, cetvero Francuza i po jednog talijanskog, španjolskog, njemackog i madarskog državljanina.

Kako je rekao prefekt Franco Gabrielli, posebni vladin povjerenik za ovaj slucaj, jedna madarska obitelj traga za jednim svojim clanom koji nije bio na popisu ukrcanih putnika.

- Obitelj kaže da je žena bila na brodu s jednim od clanova posade i da se javila telefonom s broda, rekao je Gabrielli na konferenciji za novinare u nedjelju, rekavši da ju treba dodati popisu nestalih te da sada tragaju za još 21 nestalom osobom.

Costa Concordia je, udarivši o hrid tijekom kružnog putovanja Mediteranom, pocela tonuti u noci s 13. na 14. sijecnja. Na njoj je plovilo 4.200 ljudi, medu kojima 3.200 turista i tisucu clanova posade.


Podijeli: Facebook Twiter