Costa Concordia: Novi videosnimak kao dokaz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi videosnimak s Coste Concrodije načinjen u trenutku nasukavanja u siječnju 2012. sud u Grossetu (Italija) prihvatio je kao dokaz na suđenju kapetanu tog broda.

Ovaj novi dokaz prihvaćen je drugog dana suđenja kapetanu Francescu Schettinu optuženom za višestruko ubojstvo iz nehata, napuštanje broda i nanošenje štete okolišu.

Riječ je o snimku nadzornih kamera na brodu, koji je zaplijenjen, a jasno pokazuje različite faze nesreće, akcije spašavanja putnika i paniku na brodu.

Sljedeće rasprave u ovom postupku koji će potrajati više mjeseci, zakazane su od 23. do 27. rujna, i dalje u mjesnom kazalištu u Grossetu, budući da je gradska sudnica premalena s obzirom na velik broj zainteresiranih.

Sud u Grossetu pozvat će na nove rasprave 34 svjedoka, među kojima članove posade, mladu Moldavku Domnicu Cemortan koja je u trenutku nesreće bila sa Schettinom na komandnom mostu i kapetana lučke uprave u Livornu Gregoria De Falca koji je oštrim riječima, ali uzalud, pozivao kapetana da se vrati na brod i organizira spašavanje putnika. Tužiteljstvo će pozvati najmanje 360 svjedoka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter