Costa Concordia bit će uspravljena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olupina broda Costa Concordia trebala bi biti ponovno uspravljena idućeg tjedna, gotovo dvije godine nakon što je u brodolomu tog kruzera poginulo najmanje 30 ljudi.

Veliki kruzer koji je djelomično bokom uronjen u plitko more pred toskanskom otokom Gigliom od nesreće koja se dogodila u siječnju 2012. godine, bit će uspravljen s morskog dna na podvodne platforme.

Točan dan uspravljanja Concordie još nije utvrđen, no povjerenik civline zaštite Franco Gabrielli u srijedu je rekao da će to najvjerojatnije biti u ponedjeljak.

Roniodi su upumpali 18.000 tona cementa u komore ispod broda kako bi se poduprlo brod i spriječilo da se prelomi u operaciji koja bi trebala trajati 12 do 24 sata u okviru operacije spašavanja koja bi ukupno trabala stajati najmanje 300 milijuna dolara.

Costa Concordia je udarila u podmorsku stijenu kada se previše približila obali, nakon čega je s njega evakuirano 4000 putnika, najmanje 30 poginulo a radnici će idućeg tjedna moći potražiti tijela dvije osobe, Talijana i Indijca, nestale u nesreći. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter