Ćosiću i Jurakoviću po dvije godine zatvora

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Nepravomoćnom presudom suca Općinskog suda u Puli po dvije godine bezuvjetnog zatvora 5. studenog zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama osuđeni su Ivan Ćosić (40) iz Busovače u Bosni i Hercegovini, zvani Papa, te Ivica Juraković (49) rodom iz Maglaja u BiH, ali nastanjen u Puli. Istom je presudom Jurakovićev 23-godišnji sin Deni oslobođen optužbe za spomenuto kazneno djelo.

I Ćosić i Juraković su već osuđivani, a pred pulskim sudom krivima su proglašeni zbog 4,3 kilograma marihuane koju je Ćosić 23. svibnja 2012. oko 20.30 sati prema prethodnom dogovoru s Ivicom Jurakovićem dovezao Golfom bosanskohercegovačkih oznaka na Petrolovu benzinsku crpku na Vodnjanskoj cesti da bi mu je prodao.

Marihuana je bila zapakirana u sedam paketa koje je Juraković trebao platiti najmanje 2.430 kuna i 170 eura kako bi ju preuzeo i dalje prodavao. Međutim Ćosić i Juraković su na dogovorenom mjestu na benzinskoj postaji uhićeni pa do predaje marihuane i novca nije došlo. Ćosić je osuđen zbog prenošenja droge, a Juraković zbog pokušaja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Deni Juraković, sin drugookrivljenika istom je presudom oslobođen od optužbe da je s ocem čekao Ćosića radi preuzimanja i plaćanja marihuane te da ju je namjeravao dalje prodavati. Stoga je sud 23-godišnjeg Jurakovića oslobodio plaćanja svih troškova postupka. (M. KOŠTA)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter