Corrado Ghiraldo na čelu vodnjanskog vijeća

U Vijeća Vodnjana čak je 13 novih vijećnika (D. ŠTIFANIĆ)
U Vijeća Vodnjana čak je 13 novih vijećnika (D. ŠTIFANIĆ)

Dužnost predsjednika Gradskog vijeća Vodnjana i u četvrtom će mandatu obnašati Corrado Ghiraldo (IDS). Izabran je na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici bez glasa protiv, jednako kao i potpredsjednice Nevija Štokovac (IDS) te Lucija Debeljuh (SDP), koja je ujedno bila kandidatkinja za gradonačelnicu Vodnjana.

Zanimljivo je da su Ghiraldo i Štokovac, uz Kristijana Smoljana (HDZ), jedini koji su u vijećničkim klupama sjedili i u prošlom sazivu, naspram 13 debitanata.

- Biti predsjednik Gradskog vijeća je posebna čast i veliko zadovoljstvo. Siguran sam da će Vijeće i ubuduće uspješno raditi, da će svi vijećnici surađivati i pridonijeti boljitku našeg grada, rekao je Ghiraldo. Najvažnije je slušati žitelje Vodnjana i pratiti njihove potrebe, rekao je gradonačelnik Klaudio Vitasović (IDS) kojemu zbog te funkcije vijećnički mandat miruje pa je svoje mjesto prepustio Igoru Orliću s liste IDS-ISU-HNS. Dužnost njegovih zamjenica obnašaju pak Luana Moscarda Debeljuh (IDS) te Rosanna Biasiol-Babić (HSU), koja je kao predstavnica talijanske nacionalne manjine bila na vijećničkoj listi SDP-HSU-a te je svoj mandat prepustila Gianfrancu Vitassovichu.

Vladajuća koalicija IDS-ISU-HNS ima devet mandata, a uz Ghiralda, Štokovac i Orlića s te su liste ušli i Pietro Demori, Moris Ivančić, Cristina Demarin, Barbara Buršić-Križanac i Petar Mirković te Dževad Omerčić kao predstavnik bošnjačke nacionalne manjine.

Budući da u Vodnjanu živi više od pet posto Bošnjaka, a među 15 izabranih vijećnika nije bilo nijednog, Omerčić je u Vijeće ušao kao njegov 16. član s liste s najviše glasova.

Koalicija SDP-HSU ima pet vijećničkih mandata, a uz Debeljuh i Vitassovicha, zastupat će ih Tomislav Volarević, Flavio Gregorović i Josip Linardić. Po jedno mjesto dobili su HDZ, kojeg predstavlja Smoljan, te Hrvatski laburisti - Stranka rada pa je vijećnica postala nositeljica liste Željka Mitrović. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter