Coronicina vina u umjetničko-vinskoj radionici

"Ženstvenost u vinu & ženstvenost u aktu"
"Ženstvenost u vinu & ženstvenost u aktu"

U zagrebačkoj galeriji Makek prošlog je tjedna održana prva umjetničko-vinska radionica s temom "Ženstvenost u vinu & ženstvenost u aktu" u sklopu projekta Art & Wine Made In Croatia, koji će biti predstavljen i u zemljama regije u cilju promidžbe hrvatske umjetnosti i vina.

Projekt Art & Wine Made In Croatia osmislile su dvije ljubiteljice vina, članice Udruge WOW (Women on wine) Tatjana Štrbac Bambulović i Marija Vukelić. Njihova je ideja promovirati hrvatsku umjetnost i vina na dosada neviđen i neuobičajen način - u radionicama čija je tema poveznica obaju glavnih sudionika – majstora: vinara i umjetnika. Nakon proučavanja svakog ponaosob, cilj im je zajedničkom osobinom povezati vinara i umjetnika i otkriti najdublje crte njihova izričaja.

U sklopu radionice Ženstvenost u vinu & ženstvenost u aktu posjetitelji su se mogli upoznati sa slikama Zlatka Kauzlarića Atača i vinima Morena Coronice.

U dinamičnom izmjenjivanju dviju prezentacija, posjetitelji su kušali premijerno svježu i mineralnu Malvaziju istarsku 2012, zrelu i postojanu Gran Malvaziju 2009, senzualan i podatan Grabar 2008. te moćan Gran Teran 2008. (B. VINCEK; foto: Saša JELOVČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter