Corluka: Sudac je slijepac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni reprezentativci nisu u ponedjeljak kasno navecer skrivali razocaranje zbog gubitka utakmice sa Španjolskom za plasman u cetvrtfinale Eura, no po njihovim ocjenama suci su odlucili tko ce nastaviti daljnje natjecanje.

- Tužno, žalosno. Ne mogu prežaliti što se nismo plasirali u cetvrtfinale, ali mogu reci da su suci odlucili tko ce proci dalje. Svi smo bili odlicni jer ravnopravno odigrati protiv Španjolske, cak i stvoriti više konkretnih prilika protiv takve ekipe, nije mala stvar. No, ocito netko nije htio da prodemo dalje, kazao je Mario Mandžukic nakon poraza od Španjolske koji je Hrvatsku udaljio s europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Vedran Corluka je njemackog suca Starka prozvao slijepcem koji je oštetio hrvatsku ekipu. "Sudac je slijepac, nije vidio dva cista jedanaesterca, a upitan je i španjolski gol. Jednostavno, nemam rijeci, sudio nam je slijepac'", kazao je Carli.

Kapetan reprezentacije Darijo Srna smatra da je hrvatska reprezentacija pokazala da se može nositi s najboljom ekipom na svijetu. "Teško mi je bilo što reci. No, ne trebamo spuštati glavu. Pokazali smo da spadamo u sam vrh nogometa", kazao je Srna.

- Igrali smo dobro, Španjolci su prakticki bili bez šanse, a mi smo složili nekoliko sjajnih, kazao je kapetan reprezentacije te se okrenuo buducnosti:

"Zahvaljujem svim svojim suigracima na uloženom trudu u zadnjih mjesec dana i za sve što su dali za ovu reprezentaciju. Zahvaljujem i šefu, koji nas je sjajno vodio proteklih šest godina, ali ostavio je pravu ekipu i pravi kostur na kojem ce buduci izbornik moci graditi momcad", zakljucio je Srna.

Rakitic: Danima cu sanjati onaj promašaj

Poraz od Španjolske i ispadanje s Eura u ponedjeljak navecer u Gdanjsku možda je najteže podnio Ivan Rakitic, koji je u 59. minuti imao zicer koji je vatrene mogao dovesti do vodstva, no njegov udarac glavom sjajno je obranio Iker Casillas.

- Još danima cu sanjati tu priliku i siguran sam kako mi slijedi nekoliko noci bez sna, kazao je veznjak hrvatske nogometne vrste, te dodao: "Možemo biti ponosni na naš nastup, no što to vrijedi kada smo ispali".

Ognjen Vukojevic smatra da hrvatski navijaci mogu biti ponosni na izvedbe vatrenih na Euru. "Igrali smo hrabro i srcano cijeli turnir. Siguran sam kako ce navijaci biti ponosni na naše igre, nažalost ispali smo", rekao je.

U sredini terena se naradio i Danijel Pranjic. "Španjolci su se tresli u završnici utakmice od straha da ne ispadnu. No, nismo uspjeli. Tko zna kako bi utakmica završila da je Raketa zabio onaj zicer. Pružili smo dobru utakmicu, kao i cijeli turnir, ali ipak idemo kuci," kazao je Pranjic.

Eduardo da Silva smatra da smo bili blizu, no nedostajalo je i malo srece.

- To je nogomet. Nekada ti se sreca osmijehne, a nekada ne. Mi je ovoga puta nismo imali previše, porucio je napadac Šahtara.

Bilic: Svjetskim prvacima nije potrebna sudacka pomoc

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilic nije u ponedjeljak navecer skrivao razocaranje i tugu nakon poraza od Španjolske kazavši uz ostalo da svjetskim prvacima nije potrebna sudacka pomoc.

- Svi smo razocarani. Imali smo jako tešku grupu, no u sve tri utakmice smo pružili odlicnu igru i zbog toga nam je još više žao što nismo prošli dalje. Protiv Španjolske smo odigrali utakmicu kako smo i planirali. Odlicno smo ih zatvorili i cekali naše prilike. Imali smo šansu utakmice, no Rakitic nije uspio. Protiv svjetskih prvaka takve se prilike ne smiju promašiti, kazao je Bilic, ali i odmah dodao:

"Nemojte misliti da nešto zamjeram Rakiticu. Nije on promašio, vec je Casillas obranio njegov udarac".

Bilic smatra da je Hrvatska zaslužila više iz ove utakmice. "Pružili smo herojsku borbu, takticki smo odigrali odlicno. No, mala je to utjeha", kazao je.

Bilic je kao i protiv utakmice protiv Italije imao prigovora na sudenje. "Svjetskim prvacima nije potrebna sudacka pomoc. Imam dojam o sudenju kao i protiv Italije. Moram još provjeriti snimku, no bilo je nekoliko spornih odluka na našu štetu", kazao je hrvatski nogometni izbornik.

Na pitanja ima li kakvu poruku Talijanima koji su danima stvarali pritisak oko rezultata 2:2, Bilic je razocarano kazao: "Sramota je i svih vas što vec danima postavljate takva pitanja".

Utakmica protiv aktualni svjetskih i europskih prvaka bio je ujedno i Bilicev oproštaj od hrvatske klupe jer u srpnju seli u moskovski Lokomotiv nakon što je šest godina proveo s vatrenima.

- Nisam mislio da ce to biti moja zadnja utakmica i nisam pripremio nikakav govor. Nema smisla držati oproštajne govore. Samo želim zahvaliti HNS-u što mi je dao priliku kao mladom treneru. Nacinili smo dobar posao, ova ekipa je u usponu i hvala igracima što su me slijedili. Uživao sam u ovom poslu i nikada necu biti ovako ponosan kao na klupi hrvatske reprezentacije, kazao je na kraju Bilic.


Podijeli: Facebook Twiter