Ćorluka: Cilj je proći skupinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u četvrtak poslijepodne još jedan trening, ovoga puta na Maksimiru, a okupili su se svi reprezentativci osim Luke Modrića i Nike Kranjčara, a nije bilo niti Ivana Strinića, koji zbog ozljede neće biti na popisu putnika za Brazil.

"Očekivanja su velika, cilj je proći skupinu koliko god teška bila. Uvjereni smo da smo sposobni to učiniti", kazao je Vedran Ćorluka dodavši: "Uvijek je lijepo vratiti se u reprezentaciju. Većina nas imala je odlične sezone u klubovima, osvojili smo mnogo trofeja, no svi znamo zašto smo ovdje i zaboravit ćemo klupsku sezonu te se koncentrirati na Svjetsko prvenstvo."

Reprezentacija je danas ostala bez Strinića, a upravo je Ćorluka jedno od mogućih rješenja na lijevog strani obrane, ukoliko bude potrebe.

"Naravno da sam spreman i na to, nema pozicije koju ne bih igrao za reprezentaciju. Igrao sam lijevog beka i za klub, a izostanak Strinića i Iličevića svakako je hendikep, oni su bili u kombinacijama", rekao je hrvatski reprezentativac član moskovskog Lokomotiva.

Ćorluka je naglasio kako je izbornik Niko Kovač dao smjernice igračima, a angažman će biti maksimalan od samog početka.

"Disciplina će biti željezna, i radit će se punim tempom, što se pokazalo već danas. Red, rad i disciplina podignuti su na još višu razinu i nadam se da će nas poslužiti sreća i zdravlje te da ćemo prenijeti izbornikove zamisli na teren".

Hrvatska u petak putuje na austrijski dio priprema, u Bad Tatzmannsdorf. "Tamo smo uvijek lijepo dočekani, uvjeti su odlični i imamo mir. Mislim da je izbornik dobro odlučio," zaključio je Ćorluka. (Hina)

Podijeli: Facebook Twiter