Corinna Schumacher: Ostavite moju obitelj na miru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Supruga sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera, koji se posljednjih devet dana nalazi u komi u bolnici u Grenobleu nakon skijaške nesreće tijekom koje je udario glavom u kamen, zamolila je medije da napuste bolnicu da bi liječnici mirno mogli nastaviti s poslom te je također apelirala da se ne uznemirava njezina obitelj.

- Važno mi je da ostavite liječnike na miru da bi mogli raditi. Molim vas da vjerujete priopćenjima i napustite bolnicu. Također, ostavite našu obitelj na miru, piše u priopćenju Corinne Schumacher.

Do sada su zahtjeve medijima za poštivanje privatnosti obitelji Schumacher uputili iz bolnice u Grenobleu i Schumacherovog menadžerskog tima, a u utorak se nakon Corinne oglasio i predsjednik Njemačkog novinarskog društva Michael Konken koji je također zamolio medije za odlazak iz bolnice.

- Novinarski etički kodeks nalaže nam poštovanje prema boli žrtava i osjećajima njihovih najbližih, a to se odnosi i na situacije kada je žrtva slavna, objavio je Konken.

Tužitelj iz Annecyja, koji provodi istragu vezanu uz Schumacherovu nesreću, najavio je konferenciju za medije u srijedu. Prema navodima francuskog lokalnog dnevnika Le Dauphine Libere, tužiteljstvo u Annecyju u posjedu je snimke s kamere koju je Schumacher nosio na kacigi u trenutku nesreće koja bi mogla rasvijetliti okolnosti nesreće. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter