Core Media: Optužnica Svilanu "snižena" na 60.000 €

Tvrdi da nije imao privilegirani status – Siniša Svilan (Damjan TADIĆ/CROPIX)
Tvrdi da nije imao privilegirani status – Siniša Svilan (Damjan TADIĆ/CROPIX)

Ne, ne smatram se krivim, notorne su laži sve priče da sam primao novac od Core Medije! Moja plaća na Novoj TV bila je dovoljno velika i ne bi nikad doveo u pitanje svoje poštenje i profesionalnost, nabrajao je danas u svojoj obrani optuženi Siniša Svilan na Županijskom sudu u Zagrebu Ukoliko bude osuđen, tužiteljstvo će zatražiti oduzimanje ilegalno stečene dobiti u spomenutom iznosu.

Svilan je ponovio da je kao direktor programa Nove TV od 2004. do 2007. brinuo o sadržaju emisija i da je o cijeni emisija proizvedenih u Core Mediji za potrebe Nove TV konačnu odluku donosila Uprava i predsjednik Uprave. Aludirao je i na nedosljednost svjedoka tužiteljstva.

- Žao mi je što se gospoda iz Core Medije nisu uspjela dogovoriti o iznosima koje sam ja navodno primao. Edvin Softić rekao je da sam dobivao 1.000 eura, Vladimir Šelebaj 275 eura, a treća osoba pod kodnim imenom neki treći iznos. Tu su još i neka imena s HRT-a koji su navodno primali i više novaca od mene. Zašto je DORH samo mene stavio u optuženičku klupu? Ne mogu objasniti zašto Šelebaj kao svjedok samo mene tereti, a spominje još deset osoba kojima je davao novac, govorio je Svilan. Na to je intervenirala sutkinja Jasna Smiljanić zbog spominjanja drugog slučaja protiv Šelebaja i njegove bivše žene Dijane Čuljak koja je završila u pritvoru pod sumnjom da je s petero suradnika izbjegla plaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te nezakonito izvlačila više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot.

Za emisije Core Medije emitirane na Novoj TV "U sridu" i "1 na 1", Svilan, tvrdi da nije ni vidio ugovore, i da je bio tek jedan od nekolicine direktora, bez privilegiranog statusa. Završne riječi obrane i tužiteljstva zakazane su za 19. travnja. (Vanja VESIĆ/NL)

Čuljak još 60 dana u pritvoru

Dijana Čuljak, novinarka i bivša HTV-ova urednica, ostat će u pritvoru još šezdeset dana, odlučio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. Pritvor joj je produžen zbog opasnosti od utjecaja na još četrdesetak neispitanih svjedoka. Podsjetimo, Čuljak se sumnjiči da je izvlačila novac iz producentskih tvrtki, a prošli je mjesec uhićena i privedena u USKOK zbog sumnje da je utjecala na svjedoke, odnosno da je počinila kazneno djelo sprečavanja dokazivanja. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter