Cool Book hostel izvan sezone "dom" za studente

Hostel u pulskoj Ulici Valica (M. ANGELINI/arhiva)
Hostel u pulskoj Ulici Valica (M. ANGELINI/arhiva)

S obzirom da će, po svemu sudeći, prva generacija pulskih sveučilištaraca u studentski dom useliti tek sljedeće jeseni, studentima ne preostaje drugo nego ponovno uzeti oglasnik u ruke i krenuti u mukotrpnu potragu za sobom ili stanom.

Za to će u najboljem slučaju u prosjeku, ako dijele stan s nekoliko kolega, potrošiti oko 1.500 kuna, uključujući režije.

Ipak, već od ove jeseni postoji mogućnost da mladi u Puli žive u smještaju koji u mnogočemu nalikuje studentskom domu, a koji je time i financijski pristupačniji. Naime, Cool Book hostel u Ulici Valica, koji je počeo s radom ovog ljeta, odlučio je nakon turističke sezone otvoriti svoja vrata studentima.

U planu je da u 15 dvokrevetnih soba smještaj nađe 30 studenata, kojima će na raspolaganju biti zajednička kupatila i dnevni boravak te mogućnost korištenja mikrovalne pećnice, kuhala za vodu i hladnjaka. Hostel je opremljen brzim Wi-Fijem i kabelskom televizijom, a postoji mogućnost dogovora za pranje posteljine i čišćenje soba.

Život u hostelu, koji je zasad najbliže domskom smještaju, mjesečno će studente koštati 850 kuna, u što su uključene i režije.

U hostelu im se jamči boravak najmanje do 20. lipnja. Svaki će student dobiti ugovor o najmu, koji će se obnavljati svakih mjesec dana, a postoji mogućnost da se smještaj produži i do 1. srpnja. (M. JERIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter