Conte: Spremni smo, Totti: Dolazimo po pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi dio talijanskog nogometnog prvenstva starta u nedjelju i odmah donosi veliki derbi između Juventusa i Rome u Torinu.

Aktualni talijanski prvak dočekuje derbi na prvom mjestu ljestvice s pet bodova više od Rome i pobjeda bi 'Staru damu' odvojila na velikih osam bodova viška. Za Juve je vrlo važno što se u momčad vraća Andrea Pirlo koji se oporavio od ozljede koljena, te prvi strijelac sa 11 golova Carlos Tevez koji je posljednjih dana boravio u Argentini zbog obiteljskih problema.

"Spremni smo za iznimno težak ispit. Roma ove sezone igra fantastično i bit će to pravi test za naše pobjedničke ambicije," poručio je Juventusov strateg Antonio Conte. U suparničkim redovima niti ne pomišljaju na poraz.

"Juventus je impresivan, no Roma dolazi u Torino po pobjedu. Ne zanima nas bod, želimo sva tri," poručio je legendarni kapetan 'vučice' Francesco Totti. Iskusni veznjak smatra kako Roma ima kvalitetnije pojedince, dok je Juventus momčadski jači.

"Razlika je u tome što oni duže igraju zajedno i već su osvojili nekoliko trofeja. Gledajući individualno, mislim da smo bolji," zaključio je Totti. Jednako razmišlja i Daniele De Rossi.

"Sposobni smo osvojiti 'scudetto', a to znači da moramo pobijediti u Torinu. Očekujem spektakl i naše slavlje." Juventus je najefikasnija momčad u Serie A sa 39 golova, dok Roma ima najbolju obranu, u 17 susreta primila je svega sedam golova. Momčad iz Rima još uvijek je bez poraza, ostvarila je 12 pobjeda i pet neodlučenih ishoda. U posljednja tri međusobna okršaja u Torinu Juve je svaki put uvjerljivo slavio (4-1, 4-0, 3-0). Posljednji put Roma je pobijedila u Torinu u siječnju 2010. rezultatom 2-1. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter