Contador slavio u Milanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alberto Contador pobjednik je 94. Gira d'Italia koji je u nedjelju okoncan 26-kilometarskim pojedinacnim kronometrom ulicama Milana s ciljem na Piazzi Duomo. Bio je najveci favorit uoci starta utrke i iz etape u etapu njegova je prednost u odnosu na ostale konkurente rasla.

Drugoplasirani Scarponi zaostao je cak šest minuta i deset sekundi za Španjolcem koji nastavlja svoj impozantni niz. U karijeri je šest puta nastupio na Tour de Franceu, Giru i Vuelti i svih šest puta izašao je kao pobjednik, triput u Francuskoj, dvaput u Italiji (prvijenac je imao prije tri godine) i jedanput u svojoj zemlji.

Borba za drugo mjesto je tako postala zanimljivija od one za sam vrh. Prije starta iz Torina prognoze su gurale Talijane Vincenza Nibalija i Michelea Scarponija stepenicu niže od Contadora i ceste uzduž i poprijeko Italije su to potvrdile. Posljednja dionica trebala ih je samo rasporediti na postolju. Scarponi je u nju ušao s 56 sekundi prednosti i sacuvao ih je bez problema, jer je tijekom 26 kilometara izgubio svega deset sekundi u odnosu na prošlogodišnjeg pobjednika Vuelte.

Posljednja etapna pobjeda pripala je pak Škotu Davidu Millaru, ispred Danca Alexa Rasmussena koji je zaostao sedam sekundi. Treceplasirani Contador bio je sporiji 36 sekundi od pobjednika.

Robert Kišerlovski dionicu je okoncao na 65. mjestu s 2.43 minute zaostatka za najbržim, dok je Vladimir Miholjevic s 3.45 sporijim vremenom od Millara bio 112. U ukupnom poretku dvojica hrvatskih vozaca zadržali su jucerašnja mjesta, Miholjevic je na kraju 31. (+1:14.38), a Kišerlovski 43. (+1:33.38). (G. LIBANORE)


Podijeli: Facebook Twiter