Contador se vraca na Vuelti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji biciklist današnjice, Španjolac Alberto Contador (29), kojemu 5. kolovoza istice dvogodišnja suspenzija zbog dopinga, najavio je u utorak da ce sudjelovati na Vuelti, a možda i na Svjetskom cestovnom prvenstvu u Nizozemskoj.

Nakon što je osvojio Tour de France 2010. otkriveno je da je Contador na jednoj etapi bio pozitivan na zabranjeni clenbuterol. Španjolac je tvrdio da nije uzimao doping te da je pozitivni nalaz posljedica konzumiranja govedine koja je bila uzgojena uz pomoc hormona rasta.



Španjolski savez mu je povjerovao i nije ga kaznio, ali ga je Sportski arbitražni sud u Lausannei u veljaci ove godine proglasio krivim i izrekao mu je dvogodišnju suspenziju koja je imala retroaktivni ucinak, odnosno racunala se od 5. kolovoza 2010. do 5. kolovoza 2012. Usto, oduzeti su mu naslovi pobjednika Toura 2010. i Gira 2011.

Contador je najavio je da ce odmah po isteku suspenzije nastupiti na Utrci kroz Benelux (6.-12. kolovoza), a potom ce voziti na Vuelti od 18. kolovoza do 9. rujna. Takoder, nada se da ce biti u sastavu španjolske reprezentacije za Svjetsko cestovno prvenstvo u Nizozemskoj od 16. do 23. rujna.

Contador je jedan od pet biciklista u povijesti koji su osvajali sve tri najvece etapne utrke, Tour de France (2007., 2009.), Giro d'Italia (2008.) i Vueltu (2008.). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter