ComiXconnection - odlična izložba nezavisnog stripa


Od kultnog slovenskog autora stripa Iztoka Sitara, mračnog a i duhovitog Borisa Stanića iz Pančeva, crnog i grotesknog Wostoka, kontrastne i ritmične Zagrepčanke Ivane Armanini iz Komikaze sve do brojnih nezavisnih autora slovenskog Striburgera, srpskog Novog doba i Turbo Comixa, ali i osebujnih i našoj javnosti manje poznatih mađarskih autora poput Lanczingera Matyasa te rumunjske kolegice Alexandre Gavrila tri mjeseca na tavanu Muzeja suvremene umjetnosti Istre može se pogledati ComiXconnection, odlična i iznimno sadržajna međunarodna izložba neovisnog alternativnog stripa iz Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Njihovi autorski alternativni izričaji u bitnom su odmaku od komercijalnog stripa, a međusobnom mrežom predstavljaju i alternativnu distribuciju kulture.

- Ako govorimo o alternativi i nezavisnosti, onda su ovi strip-autori, uz još nekoliko performera i nezavisnih bendova, fakat prava autentična alternativa, naglasio je Mladen Lučić Luc na sinoćnjem otvaranju izložbe na tavanu MSUI-ja.

Čelnici Muzeja europskih kultura iz Berlina naveli su da pulskom izložbom počinje ova putujuća izložba s puno iznenađenja, daleko od Marvela, Mickeya Mousea te Toma i Jerryja. Izložba je otvorena tri mjeseca, do 20. rujna. (Z. ANGELESKI, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter