Coldplay fanove doveo do ekstaze

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu svjetske turneje kojom promoviraju svoj posljednji studijski album "Viva La Vida" grupa Coldplay nastupila je u ponedjeljak navecer na stadionu Friuli u Udinama pred oko 40 tisuca fanova iz svih krajeva Italije i okolnih zemalja meu kojima je bilo i dosta Hrvata. Kao predgrupe popularne britanske cetvorke nastupili su "I Ministri" iz Milana i britanski bend "White Lies", no njihov nastup poslužio je samo kao ugodno zagrijavanje za ono što slijedi.

Chris Martin i društvo doslovce su izletjeli na pozornicu u 21.15 i nakon kratkog instrumentala "Life In Tehnicolor" zapoceli koncert pjesmom "Violet Hill". Energicna svirka benda vec je tijekom druge skladbe, pjesme "Clocks" s laserima, izazvala pravu euforiju kod publike, cije oduševljenje je potrajalo jednakim intenzitetom do kraja koncerta. Osim pjesama s novog albuma svoje mjesto na set listi našli su i njihovi stari hitovi poput "In My Place" i "Fix You".

Pozornica je imala dva kraka koji su se pružali u publiku, na kojima je bend povremeno svirao. Vrlo dojmljivi Chris Martin solirao je na klaviru za pjesme "The Hardest Part" i "Postcards From Far Away", nakon kojih je uslijedila energicna nabrijana izvedba pjesme "Viva La Vida" i vrlo dinamicne "Lost" koje su stadion doveli do usijanja. Izvanredni, bogati i vrlo originalni aranžmani pogotovo pjesama "Viva La Vida" i "Clocks", sugestivan vokal Chrisa Martina i vrlo uigrana svirka benda cinili su ovu vecer nezaboravnom.

Odjednom Chris, Johnny, Guy i Will prolaze kroz zbunjenu publiku, dolaze do stražnjeg dijela stadiona gdje u akusticnoj verziji izvode "Till Kingdom Come", "Death Will Never Conquer" i "Billie Jean" u pocast Michaelu Jacksonu. Dok se bend kroz publiku vraca na glavnu pozornicu praši se hardtechno verzija pjesme "Viva La Vida". Slijedile su "Politik" i "Lovers In Japan" s tisucama raznobojnih papirica koji su zasuli stadion. Kraj uz instrumental pjesme "The Escapist" i paljenje svjetla na stadionu.

Odlican nastup grupe, dobra interakcija s publikom, impresivna scenografija, virtuozni light show i on line montaža scena sa stagea na videozidovima.


Podijeli: Facebook Twiter