Čokolada se može sljubiti i s ovčjim sirom

(B. P.)
(B. P.)

Festival čokolade i prigodnih darova otvoren je danas u hotelu Pula, gdje će trajati sve do nedjelje. Festival je koncipiran kao trodnevno promocijsko-prodajno događanje na kojem će posjetitelji moći uživati u promociji i kupovini vrhunskih čokoladnih proizvoda, zabavnim programima i nizu popratnih aktivnosti. Danas će tako biti organiziran "Dječji dan" u sklopu kojega će djeca birati najbolju čokoladu festivala dok će se u 18 sati održati radionica pripreme zdrave hrane koju će voditi Vesna Krajnović.

Cilj je festivala ističu organizatori, Grupacija Adria Expo i hotel "Pula", predstavljanje najboljih domaćih i svjetskih brendova u proizvodnji čokolade te prezentacije proizvoda koji su tradicionalno povezani uz čokoladu.

Današnja posebna gošća festivala bila je naša najbolja hrvatska slastičarka Dragica Lukin koja je gostima ponudila iznimne slastice - fondue od čokolade s istarskim ovčjim sirom za koje je navela kako se iznimno dobro sljubljuju, zatim čokoladnu tortu pripremljenu isključivo od domaćih namirnica koja je prije četiri godine nagrađena na svjetskom festivalu slastica u Luksemburgu, čokoladnu tortu s kuhanom parfe kremom koja se odlično slaže s istarskim muškatom te meringue (od bjelanjaka i šećera) sa čokoladom koje se u ovo božićno vrijeme tradicionalno jedu, kako nam je pojasnila, na dvorovima Skandinavije.

- Istra ima zaista odličan repromaterijal, vrhunske namirnice zbog kojih neke strane delicije kod nas ispadnu još i finije, rekla nam je Lukin dodajući kako se čokolada odlično sljubljuje s brojnim namirnicama, a neke su joj, popust sira, pravo otkriće.

Kako doznajemo od direktora Hotela "Pula" Elvisa Drandića

Festival je organiziran s intencijom da se gostima hotela ali i Puljanima ponudi jedan novi doživljaj i iduće će godine sigurno biti još bogatiji. Drandić je odmah najavio i kako će se od 15. do 18. prosinca u hotelu održati Sajam mladog vina te istarskih i slavonskih delicija, uz degustacije i popratne aktivnosti, a na kojeg je već prijavljeno 20-ak izlagača iz cijele Hrvatske. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter