Cohen odmara i stvara u pulskoj Histriji

Leonard Cohen u petak nastupa u Areni, a u Istri je još od protekle nedjelje
Leonard Cohen u petak nastupa u Areni, a u Istri je još od protekle nedjelje

Posve neuobičajeno u koncertnoj praksi velikih zvijezda, Leonard Cohen na pulski je aerodrom sletio još u nedjelju, punih pet dana prije sutrašnjeg velikog koncerta u Areni. Novinari Glasa Istre jučer su saznali da je proslavljeni kanadski kantautor odsjeo u hotelu Park Plaza Histria, a tu su nam informaciju na licu mjesta u hotelskom foajeu potvrdila dva tehničara iz Cohenova tima.

- Gospodin Cohen iznimno čuva svoju privatnost; u svojoj je sobi, a i ne voli se pretjerano izlagati suncu, kazao nam je jedan tehničar, a malo kasnije njegov kolega zadužen za catering, gurajući kolica s voćem i povrćem i jogurtima, dodao je: "Gospodin Cohen u svojoj sobi piše materijal za novi album".

Dan uoči rasprodanog koncerta Leonarda Cohena u pulskoj Areni, večeras će se od 19 sati do ponoći održati tonska proba proslavljenog pjesnika, pjevača i književnika. Zatvaranje Arene za turističke posjete u tom je terminu Cohenov organizacijsko-tehnički tim zatražio od Arheološkog muzeja Istre, a na raspolaganju će imati cijeli amfiteatar i sutra, na dan koncerta, od 13 sati nadalje.

Vidjet ćemo hoće li i sutra u Puli, kao i prošlog tjedna u Ljubljani, koncert otvoriti vječnom ljubavnom skladbom "Dance me to the end of love ", a nakon tri sata završiti sa "So long, Marianne". Na aktualnoj turneji Cohen promovira svoj posljednji hvaljeni album "Old ideas", no posve je jasno da ni u pulskoj Areni neće izostati njegove najveće uspješnice, od "Hallelujah" i I'm your man" do kultne "Suzanne". (Zoran ANGELESKI; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter