Cobankovic nije došao, seljaci ostaju na cesti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Koordinacije seljackih udruga Slavonije i Baranje, organizator prosvjeda požeško-slavonskih seljaka, Dragutin Dukic kazao je novinarima da ga je "jutros u pola osam ministar Petar Cobankovic nazvao i rekao kako ne može doci u Ferovac jer ima neodgodivih obveza u Zagrebu".

Seljaci su u Ferovcu uz cestu proveli noc a danas ponovno planiraju traktorima blokirati raskrižje cesta prema Našicama, Slavonskom Brodu i Požegi, a ministru Cobankovicu iz Ferovca porucuju da nece doci na najavljeni sastanak seljackih udruga u Zagreb, vec ga cekaju na prosvjednom punktu u Ferovcu.

U Ferovcu trenutno ima 150 seljaka i 70-ak traktora. Seljaci koji prosvjeduju od jucer, uz ostalo, traže isplatu poticaja u maksimalnom iznosu do kraja mjeseca, isplatu duga za kapitalna ulaganja, reprogram svih kredita, jeftiniji plavi dizel te smanjenje pocetne cijene zakupa poljoprivrednog zemljišta. Organizatori prosvjeda u Ferovcu kažu da ce na cesti ostati do ispunjenja zahtjeva.

Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Cobankovic jucer je najavio da ce se danas prije podne naci sa seljacima koji prosvjeduju, a za poslije podne je najavio i razgovor s predstavnicima seljackih udruga koje nisu u prosvjedu.


Podijeli: Facebook Twiter