CO Zagreb - Umag 39:23

Tomislav Matošević
Tomislav Matošević

CO Zagreb - Umag 39:23 (23:8). Polufinale Kupa Hrvatske. Gradska dvorana. Gledatelja 1.000. Suci: Vladović i Volejnik (oba Virovitica)

CO ZAGREB: Marić 4, Mihić 3, Stepančić 4, Matulić 3, Matić 3, Šprem 2, Stevanović (11+0), Špiler 1, Šebetić 1, Ivić (11+0), Batinović 4, Horvat 4 (2), J. Valčić 1, Sršen 2, T. Valčić 1, Mandalinić 6.

UMAG: Milinković (7+0), M. Matošević 1, Ravnić 2, Sever 2, Lovrić 2, Marić, Bošnjak 4, Dizdar 2, Jakupović, Stapar 4, T. Matošević 4, Modrušan (3+0), Badnjević 2, Vukotić, Burnić, Đukez.

Sedmerci: CO Zagreb 2 (2), Umag 1 (0). Isključenja: CO Zagreb 4 minute.Kako se to moglo i očekivati u dvoboju aktualnog prvaka i pobjednika kupa Hrvatske Zagreba pobjeda je pripala Zagrebašima. Ista ni jednog trenutka nije bila rezultatski upitna, osim što treba naglasiti da su Umažani nakon desetak minuta igre imali pristojan zaostatak od jednog gola (5:6).

U narednih 20-ak minuta pošlo im je za rukom tek u tri navrata zatresti mrežu jednog od ponajboljih aktera utakmice Ivana  Stevanovića koji je "plavo-žutima" obranio gotovo sve pa čak i nekoliko stopostotnih prigoda.

Za to vrijeme njegovi suigrači su nemilosrdno iz (polu)kontri punili mrežu nemoćnog Diega Modrušana. Tako je momčad trenera Borisa Dvoršeka prije odlaska na odmor izborila 15 pogodaka "viška" što je malo previše prema događanjima na parketu.

U nastavku znatno kvalitetnije izdanje umaške momčadi koja je zaigrala mirnije i koncentriranije u završnim akcijama pred suparničkim golom.

U jednom su trenutku, točnije sredinom drugog poluvremena Umažani smanjili zaostatak na deset golova (31:21) i s dosta promjena u sastavu do kraja odigrali puno dojmljivije negoli je to bio slučaj u prvoj dionici.

Rezultat takvog odnosa snaga i učinkovitosti "plavo-žutih" ogleda se i u rezultatskom djelu drugog poluvremena koji je završio s minimalnim 16:15 za Zagrebovu momčad.

Treba reći da je u nastavku vratar Umažana Tomislav Milinković imao ugodnu seriju obrana od čega čak i tri zicera. Umažani nisu imali razloga za nezadovoljstvo ostvarenim jer je i sam plasman na završnicu kupa bio uspjeh koji uz onaj prvenstveni zadovoljava pa čak i nadmašuje planove umaških rukometaša. (M. GAVRAN; snimio M. MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter