Clutch iz Močvare prebačen u Tvornicu kulture

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kultni underground rockeri iz Marylanda, grupa Clutch dolazi u Hrvatsku, te će svoj premijerni koncertni nastup u našoj zemlji imati 21. kolovoza u zagrebačkom klubu Tvornica kulture. Iako je najavljeno da će se koncert održati u klubu Močvara, zbog izuzetno velikog interesa koncert je prebačen u Tvornicu kulture, a organizatori iz Los Angeles Agency preporučuju zainteresiranima da ulaznice kupe na vrijeme.

Clutch je osnovan 1991. godine, te su do danas objavili 11 studijskih albuma, surađivali s cijelim nizom velikih imena scene, i u procesu postali vjerojatno najpoznatije ime žanra koji se danas naziva groove rock, kao jedan od podžanrova stoner rock pokreta. Iako od samih početaka imaju bazu vjernih fanova, ozbiljniji proboj bend je doživio petim izdanjem, "Pure Rock Fury", objavljenim 2001. godine kada su zahvaljujući singlovima "Careful With That Mic", "Immortal" i "Open Up The Border" ulovili zapažen airplay na američkim rock radio stanicama. Definitivnu globalnu afirmaciju doživjeli su albumima "Blast Tyrant", "Robot Hive/Exodus" i "From Beale Street To Oblivion" objavljenim sredinom 2000-ih.

U svojoj karijeri Clucth su na turneje išli s imenima kao što su Motorhead i Mastodon, odsvirali su vjerojatno sve značajnije festivale na svijetu, a u Zagreb dolaze u sklopu turneje na kojoj promoviraju aktualno izdanje "Psychic Warfare", objavljeno u listopadu prošle godine.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr, te u Zagrebu u Dirty old shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shopu (Varšavska 13). Do 11. travnja ulaznice su u prodaji po early bird cijeni od 100 kuna, a nakon tog datuma, ulaznice se prodaju po cijeni od 120 kuna. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 140 kuna. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter