"Club Med 2" prvi cruiser u poreckoj luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet jarbola 187-metarskog cruisera "Club Med 2", najveceg svjetskoj jedrenjaka i prvog velikog broda za krstarenja koji je uplovio u porecku luku, ostat ce još dugo u sjecaju svima koji su imali prilike prisustvovati njegovom posjetu. Cruiser, na kojem se vijori francuska zastava, zbog svoje velicine i težine (oko 14,5 tisuca tona) te gazišta od 5,2 metra usidrio se u popodnevnim satima kraj otocica Barbaran nedaleko od porecke obale.

- Ovo je prvi veliki cruiser koji je uplovio u porecku luku, za koji smo organizirali kompletan prihvat. Vec imamo najavljen dolazak drugog cruisera u kolovozu, rekao je ravnatelj porecke Lucke uprave Željko Corak.

Iako to nije praksa, kapetan broda Benoit Donne ovom je prilikom predstavnicima domacima omogucio posjet i razgledavanje cruisera na kojem se upravo odvijala proslava francuskog nacionalnog praznika, pada Bastille. "Club Med 2" u ljetnim mjesecima uglavnom krstari Mediteranom, a u zimskim se zadržava u Karipskom moru.

Uz luksuzno opremljene kabine, brod svoj putnicima nudi mnoštvo razlicitih sadržaja, uživanje u zatvorenim i otvorenim bazenima, casinu, kinu, kazalištu, barovima i wellnessu.


Podijeli: Facebook Twiter