Clark i Kireyev okupili ljubitelje jazza i bluesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americka pjevacica Sharon Clark i ruski saksofonist Oleg Kireyev u srijedu su nastupili u pulskom Domu hrvatskih branitelja gdje su okupili veliki broj ljubitelja jazza i bluesa. Razlog za okupljanje bio je sasvim opravdan jer je Clark pjevacica osebujnog glasa, dok je Kireyev vrsni glazbenik koji se u standardima osjeca kao kod kuce.

Koncert je organizirao Lighthouse Music Club iz Vodnjana, a voditeljica programa bila je Nikolina Pišek. Glazbeni dvojac pratila je grupa poznatih pulskih glazbenika koji su s Kireyevom suradivali pod nazivom Time Machine, a to su kontrabasist Nenad Mirt, bubnjar Dušan Kranjc, gitarist Saša Zorkic i klavirist Leon Brenko.

Sharon Clark je prvi album "Finally" objavila 1997. Drugi album je izašao 2008. i zove se "Do it again - My tribute to Shirley Horn", a u Puli je publika mogla kupiti album "Live at EverJazz". Oleg Kireyev je glazbenik dvadesetogodišnje karijere, a njegov posljednji album zove se "Rhyme and Reason". Njegova bogata biografija ukljucuje i brojne nagrade te nominaciju za Grammy. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter