Clanu NO-a HRT-a optužnica zbog prijetecih mailova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg clana Nadzornog odbora HRT-a Gorana Krmpotica zbog slanja prijetecih poruka sa seksualnim sadržajem, a rijec je o aferi u kojoj se kao žrtva podvale u lipnju našao glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Ne otkrivajuci identitet sudionika tog slucaja, tužiteljstvo je na svojim internetskim stranicama navelo da 42-godišnjeg okrivljenika tereti za dva slucaja prijetnje.

Sumnjici ga se da je s adrese elektronicke pošte, koju je kreirao koristeci Dragovanov akronim, 18. lipnja poslao poruku s fotografijom seksualnog sadržaja suprugu zaposlenice HRT-a. Krmpotic ju je navodno osobno fotografirao i zatim njezinom suprugu poslao fotografiju prikazujuci da je poruku poslao Dragovan, a sve da bi izazvao reakciju supruga. Suprug je potom zaprijetio Dragovanu da ce sve iznijeti u javnost.

U drugom slucaju Krmpotica se tereti da je u srpnju poslao poruku s fotografijom seksualnog sadržaja na više adresa zaposlenika HRT-a, što je kod njih izazvalo osjecaj straha i ugroženosti, navodi DORH.

Nakon što je osumnjicen da je u ime druge osobe otvorio lažnu adresu s koje je slao prijetece poruke sa seksualnim sadržajem, Krmpotic je u srpnju zatražio od Sabora da ga razriješi clanstva u Nadzornom odboru HRT-a.

Dragovan je slucaj ljetos prijavio policiji nakon što je poceo primati prijetnje SMS-om od "ljubomornog muža". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter