Clanak o konjima razjario vlasnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu, nešto prije podneva, u redakciju Regional Expressa banuo je neobican par, ženska osoba u pratnji muškarca sa šeširom, cizmama i mamuzama. Kako smo saznali od suvlasnika web portala Nenada Marjanovica koji se, osim Darije Božac-Marjanovic, u tom trenutku nalazio u redakciji, neobicni je dvojac bez ikakvog uvoda, predstavljanja ili pojašnjenja sasuo niz grubih uvreda i psovki uz strašnu dernjavu i prijetnje.

- Bez ikakve najave, s vidljivim agresivnim namjerama, ušao nam je taj nama nepoznati par prijeteci redakciji. Koliko smo u toj buci uspjeli razumjeti, povod je bio nedavno objavljen tekst na našem portalu vezan za konje koji su bili smješteni u blizini Medulina pod nazivom "U blizini Medulina svezani neuhranjeni i zapušteni konji". Pritom se taj vrlo agresivan par pozivao i na predsjednicu pulskog HDZ-a i veterinarsku inspektoricu Lovorku Tomicic.

Tvrdili su da imaju potvrdu koju im je ona potpisala, a koja dokazuje da su ti njihovi konji u dobrom stanju. Nakon niza brutalnih uvreda i prijetnji  na racun clanova redakcije i traženja autora teksta cije su ime željeli saznati, pozvao sam policiju i sacekao ih ispred redakcije, ispricao nam je odmah nakon incidenta Marjanovic.

Marjanovic: Niti dolazak policije nije primirio dvojac


Pojasnio je da, medutim, niti dolazak policije nije smirio agresivni dvojac, iako je pritom u prijetnjama prednjacio muškarac.

- U jednom se trenutku taj muškarac poceo derati na policajca, htio je da mu da svoju službenu znacku, a kada je policajac to odbio uciniti, poceo je policajca cupati za rukav… Stvarno nisam imao pojma tko su oni, a ako je taj tekst o mršavim konjima bio povod, to je totalno bezveze. Uletjeli su kao kauboji, mahali nekakvim papirima, a ustuknuli su tek kada im je Darija rekla da ce, ne bude li se smirio, pozvati na intervenciju i lijecnike. Tada je stao i u pratnji policajca udaljili su se iz redakcije.



Ne znam kako ce sve ovo završiti, ali nekakvom prijavom hoce. Ili ce on nas tužiti za klevetu, ukoliko doista misli da taj tekst to zaslužuje, ili cemo mi njih tužiti za prijetnju, jer su nam vikali svakakve pogrdne rijeci, govorili da znaju gdje živimo i slicno štio je stvarno zvucilo prijeteci. Sve se to dogadalo u relativno kratkom vremenu, ali je vladala takva zbunjoza da je stvarno bilo napeto, rekao nam je Marjanovic.

Svoju verziju posjeta redakciji web portala Regional Express ispricali su nam i Tamara Katarincic i Billy Kaliski. Njihova se verzija bitno razlikuje od one Nenada Marjanovica. Prema njihovim rijecima, u Regional Express su se zaputili jer je prošlog tjedna na internet stranici navedenog portala osvanula vijest o navodno neuhranjenim, izgladnjelim konjima i njihovim fotografijama.

Kaliski: Marjanovic je prijetio mojoj djevojci


- Prijatelj mi je rekao za taj tekst, a kad sam ga otvorio na internetu, imao sam što i vidjeti. Ne samo da su u njemu bile navedene notorne laži, nego nije ni autor ispod njega bio potpisan. Taj meni nepoznati autor je u tekstu napisao da je prolazeci livadom vidio mršave i žedne konje, a slikao ih je pored bacve s vodom! Pa ti su konji na ispaši dan i noc, i clanovi kluba moje djevojke obilaze ih svaki dan. U Americi, odakle ja dolazim, takve se situacije ne smiju dogoditi, odnosno autor tekstova u novinama ili drugdje uvijek je potpisan upravo zbog eventualne tužbe.

Mi smo još u ponedjeljak bili u tom Regional Expressu i tamo smo zatekli jednog muškarca koji je nešto farbao i predstavio nam se kao direktor. Bio je ljubazan i ostavili smo mu broj telefona da nam javi koja je osoba autor spornog teksta. Do danas nas nitko nije nazvao pa smo opet otišli u Regional Express, no cim smo ušli i predstavili se, Nenad Marjanovic nas je uputio da izademo van. Digao se sa stolice i poceo je na nas vikati. Vikao je da ce pozvati policiju, a ja sam mu rekao da cu nazvati policiju, rekao nam je Kaliski.

Tvrdi da je Marjanovic, nakon što je došla policija, rekao njegovoj djevojci Tamari Katarincic: "Nemoj da ti sad šiknem šaku u glavu."



- Ne znam kako je moguce da netko dode na vaš privatan posjed i slika vašu privatnu imovinu kao što je to ucinio netko iz Regional Expressa. Marjanovic je rekao da ga je strah, a ja sam ga pitao je li mu možda od tog straha kosa popadala s glave pa je zato celav. Osim što sam to rekao, nisam mu uopce prijetio. Pozivam i Marjanovica i sve koji žele da slobodno dodu na naš ranc i slikaju konje. Oni nisu mršavi, a i da su bili onakvi kakvi su opisani u tekstu, u roku od osam dana se nisu mogli udebljati. I veterinarska je inspektorica izašla na teren i ovih dana ocekujemo njezin nalaz, rekao je Kaliski.

Valter Opašic iz PU istarske nam je potvrdio da je policija bila u redakciji web portala Regional Express. Dodao je da za sada nisu utvrdeni elementi koji bi upucivali na eventualni prekršaj narušavanja javnog reda i mira te da policija još radi na slucaju. Od veterinarske inspektorice Lovorke Tomicic nismo uspjeli doznati detalje o ovom slucaju, jer kaže da ni o jednom predmetu ne može govoriti buduci da joj to brani zakon.


Podijeli: Facebook Twiter