Član posade Brijunke preminuo od višestrukih ozljeda

Brod Brijunka jedan je od tri broda koji svakodnevno prevoze putnike iz Fažane na Veliki Brijun (D. MEMEDOVIĆ)
Brod Brijunka jedan je od tri broda koji svakodnevno prevoze putnike iz Fažane na Veliki Brijun (D. MEMEDOVIĆ)

Smrt člana posade motornog broda Brijunka Ljupča Petrovskog (52) iz Pule nastupila je uslijed višestrukih tjelesnih ozljeda, utvrđeno je obdukcijom obavljenom prema nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Puli na patologiji pulske Opće bolnice. Tjelesne ozljede Petrovskog ne dovode se u vezu s kaznenim djelom te se utvrđuje na koji su način nastale.

- Konačni nalaz obdukcije bit će poznat nakon što se obave histološka i toksikološka vještačenja, doznajemo iz Policijske uprave istarske koja paralelno s Lučkom kapetanijom Pula provodi izvide smrtnog stradavanja Petrovskog. Dugogodišnji strojar i član posade tri broda u vlasništvu Nacionalnog parka Brijuni, koji svakodnevno prevoze putnike na otočje, život je izgubio za olujnog nevremena koje je pogodilo Istru u noći s ponedjeljka na utorak.

Petrovski i zapovjednik Brijunke su u ponedjeljak oko 23 sata bili u luci Velikog Brijuna dok je bjesnilo nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom i jakim udarima vjetra. Prema zasad dostupnim informacijama dva su člana posade broda na kojemu nije bilo putnika oko 23 sata odlučila premjestiti brod na sigurniju poziciju u luci. No Petrovski je pritom pao u more. Premda je ubrzo izvučen na obalu gdje su ga zaposlenici NP Brijuni nastojali reanimirati, Petrovskom ni Hitna pomoć koja je nastavila s reanimacijom, nije uspjela pomoći te je on u utorak 45 minuta nakon ponoći preminuo.

Zapovjednik Brijunke je nakon tragedije zbog teškog psihičkog stanja šoka bio hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici iz koje je, doznajemo, otpušten, ali je i dalje u teškom stanju. Lučka kapetanija Pula dosad je ispitala nekoliko osoba koje su mogle imati korisna saznanja o ovoj nesreći, a potrebno je ispitivanje još nekoliko osoba da bi se što preciznije utvrdilo što se dogodilo u olujnoj noći u luci Velikog Brijuna. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter