Cjelodnevni humanitarni koncert rovinjskih glazbenika

Dio izvođača (N.O.R.)
Dio izvođača (N.O.R.)

Baš kao i glazba, pomoć u nevolji bližnjima stvar je osjećaja i srca davatelja, odnosno primatelja. Rovinj je, predvođen svojim glazbenicima, pokazao da je poseban grad zbog ljudi koji ga čine čarobnim. Tako je na inicijativu članova banda "Dream project", ove nedjelje od 10 ujutro pa sve do ponoći, Rovinj živio glazbu, dokazavši pri tom i da je jedan od rijetkih gradova s ogromnim brojem kvalitetnih bandova i još boljih pjevača.

Upravo ta snaga i brojnost do izražaja su došli na humanitarnom koncertu "Dream project & friends", kada su se izvođači skupili te održali koncert za pomoć stradalima u poplavama širom regije, inače prvi koncert takvog tipa na području Istre. Ni snažan pljusak koji se oko 14 sati sručio nad Rovinjem nije omeo izvođače. Jer, nakon što su zaštitili opremu, osušili kose i majice, sunce se vratilo a koncert nastavio.

A našlo se tu za svakog ponešto. Započelo je mirnijim tempom, da bi od kasnijih poslijepodnevnih sati bilo sve žustrije i energičnije. Publika se dobro zabavljala, nerijetki su i zaplesali. No, ono što je najvažnije odazvali su se učestalim pozivima da daju svoj novčani prilog na štandu Gradskog društva Crvenog križa, i tako pomognu stradalnicima. Na kraju dana, odnosno večeri prikupljeno je 19.400 kuna, čime su organizatori koncerta iznimno zadovoljni. Osim mogućnosti ubacivanja novčića u kutiju koju su nadzirali članovi GD Crvenog križa i volonteri, pripomoć se moglo (i još uvijek može) pozivom na telefonski broj 060 90 11, na kojeg su stalno upozoravale voditeljice koncerta Zdenka Gudelj, Vukica Palčić i Jasmina Huskić. Ništa manje, angažiran bio je Studio L. A. Denisa Budima koji je sa Stipom i Zokijem "čitavu" stvar i ono što se lijepo veli od A do Ž, na kupu (o)držao odličnim razglasom i rasvjetom.

A što reći o samim glazbenicima, izuzev hvala što su na djelu pokazali svoju nesebičnost. Jer, ruku na srce potvrdili su ono što javnost već zna - folk skupina "Batana", Sergio Preden Gato, Ricky Bosazzi Quintet, Sanjin Banić Bane, Davor i Gracijan Terzić, Rovinjske mažoretkinje i članice Plesnog studija Roxanne - pjevači su i plesači na koje Rovinj uvijek može računati. Nesebičnost i veliku plemenitost pokazali su i The Real Deal, Music Knights, Franko Krajcar, Trio Evolution, Klapa Bukaleta, Funbox band, Nikola Borčić, baš kao Opatijski Shaionesesi i Šajeta.

Party band, zabavan kao uvijek, Le Monde, zbog kojeg se kupuje i traži CD "ispod" bine, Barbari, koji sve dodatno začinjavaju i prodajom svog izvrsnog CD-a u korist stradalnika, i naposljetku šećer na kraju "Dream Project", bez čijeg angažmana najvjerojatnije, ni koncerta ali ni prijatelja za pomoć, ne bi bilo. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter