Cizme sa špicom su hit u Meksiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjeveru Meksika pojavio se novi trend, špicaste cizme, piše Daily Mail. Cizme su postale hit prije oko godinu dana kada su poceli nositi cizme s manjom špicom. U meduvremenu su ljudi poceli poceli pretjerivati pa su i špice na cizmama postajale sve vece i ekstravagantnije.

Postolar Dario Calderon ispricao je kako mu je u radionicu došao muškarac sa slikom špicastih cizama i tražio da mu nacini takve, ali s još dužom špicom.

Muškarac je rekao kako cizme na slici imaju špicu od 60 centimetara, a on bi želio da ih napravi sa špicom od 90 centimetara. Nakon što ih je napravio, Caledron kaže kako su mu mladici samo dolazili s narudžbama. Poceli su ih nositi svi, od djecaka koji idu na misu do tinejdžera koji izlaze u diskoteke.

Uz cizme, pojavila se i glazba na koju se pleše u ''špicama''. ''Tribal guarachero'' je kombinacija španjolskih i africkih ritmova, kolumbijske glazbe i moderne house glazbe.

U selu Atehuala, muški timovi natjecu se u plesu za nagrade od 500 pa do 2.500 kuna.

Plešemo kao da tjeramo kokoši. Zapravo je sve glupiranje, rekao je Jorge Chavez (16) koji se redovito natjece sa svojim grupom Los Aliados.

Pascual Escobedo (20) kaže kako su mu cizme bile ružne te je govorio kako ih nikada nece nositi. Cure više ne žele plesati s deckima koji ne nose špicaste cizme pa sam ih morao nabaviti, rekao je.


Podijeli: Facebook Twiter