Citroenov SUV C4 aircross stigao u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Citroenov novi SUV, C4 aircross, stigao je u Hrvatsku, a mogao bi se pokazati itekako kompetentnim konkurentom u klasi kompaktnih SUV-ova i crossovera.

C4 aircross je brat blizanac Mitsubishi ASX-a te se zajedno s peugeotom 4007 gradi u Japanu. Automobil koristi dio motora PSA grupacije, pa ce biti dostupan s jednim benzincem - poznatim 1,6-litrenim cetverocilindrašem nastalim u suradnji s BMW-om te parom dizelaša zapremine 1,6 i 1,8 litara.

U Citroenu se hvale da je ovaj potonji, Mitsubishijev, prvi dizelaš na tržištu s varijabilnim razvodom ventila, što mu omogucava rekordno niski omjer kompresije od 14/1, zbog cega ga odlikuju rafiniranost, miran rad i performanse dostojne motora veceg obujma.

Peugeotov SUV mjeri 4,34 m u duljinu, 1,80 u širinu te 1,63 u visinu, raspolaže prtljažnikom zapremine 442 litre, a dolazit ce u tri razine opreme - Attraction, Seduction i Exclusive. Ovisno o motoru i paketu opreme, automobil ce se nuditi s pogonom na prednje, odnosno elektronski kontroliranim na sva cetiri kotaca. Svi motori serijski su opremljeni sustavom start-stop, a osnovni benzinac po kilometru emitira tek 118 grama CO2.

Citroen je objavio i cijene pa tako osnovni model Attraction 1.6i sa 115 KS i prednjim pogonom košta 167.000 kuna, dok je za najprestižniji Exclusive HDi sa 150 KS i integralnim pogonom potrebno izdvojiti 247.000 kuna. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter