Citroen C3: Diskretne promjene

Izmijenjena maske – citroen C3
Izmijenjena maske – citroen C3

Citroen C3, iznimno uspješan franucki predstavnik B segmenta koji je svoju premijeru imao još 2002. godine, u Ženevi će se pojaviti u redizajniranom izdanju. Dakako, promjenu će doživjeti njegova druga generacija, predstavljena 2010. godine.

Prigodom redizajna svojih vozila Citroen se uglavnom orijentira prema naglašenijem preoblikovanju maske, te tehnološkom obogaćivanju vozila. I u ovom se slučaju držao tih postulata tako da je pred nama diskretno, ali ipak uočljivo promijenjeni C3. Svjetla su dobila novi oblik, a kao dnevna opcija uvedena je i LED verzija. Uklanjanjem manjih nedostataka uspjelo se koeficijent otpora zraka s 0,31 smanjiti na 0,30.

Oprema i izgled unutrašnjosti su uglavnom nepromijenjeni, a uvedeni su novi materijali i boje presvlaka sjedala.

Ono što je posebno zanimljivo, C3 uvodi čitav niz novih motora tako da potencijalni kupci mogu birati između njih - devet! Tri su benzinca - VTI snage 68, 82 i 120 KS. Pravo se obilje pojavljuje u dizelskoj, HDi zoni: 70, pa e-HDi sa 70 "konja", isti je slučaj s "običnih" 90 KS te e-HDi 90 da bi na kraju došlo 115 KS. Početak prodaje redizajniranog C3 očekuje se u travnju po sličnim cijenama, dok se nakon 1. srpnja, zahvaljujući iznimnoj kvaliteti dizelskih motora i njihovoj niskoj emisiji CO2, očekuje i - sniženje cijena. (K. T.)

 


Podijeli: Facebook Twiter