Čitaonica kluba umirovljenika proslavila 7. rođendan

Druženje i slavlje u ispunjenoj Čitaonici kluba umirovljenika
Druženje i slavlje u ispunjenoj Čitaonici kluba umirovljenika

Sedmi rođendan rada pulske Čitaonice kluba umirovljenika, proslavljen je kako i priliči - raspjevano i veselo. Uređeni, pomalo i uzbuđeni, članovi treće životne dobi prisustvovali su svečanosti koja je bila prigoda za rezime cjelogodišnjeg rada u kojemu su oni zaista aktivni i dosljedni.

Otpjevavši emotivnu "Puna je Pula", glazbenu su dobrodošlicu članice zbora KUP-a "Zlatne godine" s dirigenticom Silvom Pavić poželjele gradonačelniku Borisu Miletiću, koji rado posjećuje Čitaonicu, pa se proslavi i ovaj put odazvao.

- Drago mi je što sam i ove godine ovdje s vama, jer sam s ovim projektom emotivno povezan. Uz brojne sadržaje ovdje umirovljenici kvalitetno oplemenjuju svoje slobodno vrijeme, a djelovanje Čitaonice, odnosno njenih djelatnika koji ne skidaju osmijeh s lica, može poslužiti kao primjer drugim hrvatskim gradovima kako se može kvalitetno skrbiti o stanovnicima treće životne dobi te im uz kvalitetan sadržaj učiniti život ugodnijim i ljepšim.

Zadovoljstvo mi je družiti se s vama, a družit ćemo se i narednih godina. Premda je ovaj projekt pokrenut na inicijativu mog prethodnika, nastavili smo s dobrom praksom i na to sam ponosan, rekao je gradonačelnik Miletić poželjevši svima dobro zdravlje.

Prigodnu blagdansku čestitku za njega su pripremile te mu ju i uručile članice Kluba. Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nela Načinović se uz zahvalu gradonačelniku na posjetu, prisjetila aktivnosti tijekom ove godine te između ostalog navela nekoliko statističkih podataka.

- Imamo upisanih oko 2.500 članova, a od ove godine čak 937 novih. Članovi kluba rado posuđuju novine, pa ih je tako ove godine posuđeno 48 tisuća te više od 3.600 društvenih igara. Također, tijekom godine smo organizirali brojna predavanja, uglavnom o zdravlju, zatim je tu bilo glazbenih večeri, izložaba, promocija knjiga, kreativnih radionica, zdravstvenih pregleda, šahovskih turnira, folklornih večeri, a provodimo i tečaj informatike. Ovom prigodom zahvaljujem se svim liječnicima, književnicima, pjesnicima, glazbenicima, zatim Neviji Sladić koja je uredila božićnu jelku i maštovit izlog s kaminom te Božici Nogić koja je zaslužna za predivan izlog s čestitkama, kao i svim ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u programima Čitaonice kroz godinu, rekla je između ostalog ravnateljica Načinović.

Prije zaslađivanja tortom, istaknutim članovima Kluba ravnateljica je uručila prigodne zahvalnice. (Napisala i snimila S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter