"Citanje pod zvijezdama" u knjižnicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sveucilišna knjižnica u Puli i pulska Gradska knjižnica i citaonica u petak navecer se pridružuju akciji "Citajmo pod zvijezdama", koja se povodom obilježavanja Mjeseca knjige odvija diljem hrvatskih gradova na inicijativu koprivnicke knjižnice "Fran Galovic".

Sveucilišna knjižnica tako sve zainteresirane poziva na citanje novog naslova Hansa Zischlera i Sare Danius "Nos za novosti" u svojoj citaonici od 18 do 24 sata. Rijec je o knjizi koja progovara o Jamesu Joyceu i njegovom boravku u Puli, a, prema najavi iz knjižnice, ona je "književna poslastica za sve knjigoljupce i one koji vole Pulu". Takoder, podsjeca se da je cilj ove jednodnevne akcije promicanje citanja na glas, koje psiholozi smatraju poticajem na dijalog i kulturu razgovaranja. U 19 sati zapocinje "Citanje pod zvijezdama" u prostorima Gradske knjižnice, a tamo se Puljani pozivaju na citanje redaka po odabiru. U trajanju od tri do maksimalno pet minuta moci ce se citati lirska pjesma, ulomak iz romana, replika iz dramskog teksta, esej, kratka prica.

U petak u 18 sati u labinskoj Gradskoj knjižnici održat ce se književna vecer "Citajmo pod zvijezdama" na kojoj ce svoje radove kazivati labinski pjesnici a, kako je izvijestila voditeljica knjižnice Nevija Glavicic, pozvani su i svi oni koji žele neko sebi drago štivo podijeliti s drugima.


Podijeli: Facebook Twiter