Cistke i otkazi u Bojoplastu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovih je dana kulminirala situacija u kojoj se vec duže vrijeme zbog neisplacenih placa i zatezanja Uprave nalazi 70-ak radnika Bojoplasta. Kako doznajemo, ukupno deset radnika nalazi se na listi za otkaz, a osmero ih je samovoljno napustilo tvrtku jer su stekli uvjete za prijevremenu mirovinu.

Medu radnicima kojima se planiraju dati otkazi, prvi na listi za "odstrel" su dva clana štrajkaškog odbora koji su sudjelovali u sindikalnim akcijama i pripremi štrajka zbog neisplacenih placa za veljacu i ožujak. Pod krinkom gospodarske krize, Uprava je radnicima ponudila sporazumni otkaz uz otpremnine, za koje teško da ce ih dobiti kada ionako svaki mjesec moraju zaustavljati pogon i proglasiti štrajk da bi im na racun sjele place.

"Clan Uprave Marino Folo vršio je neizdrživi pritisak nad sindikalisticom Ružicom Labinjan te cemo ga tužiti za mobing. Protiv Uprave Industrogradnje, u cijem je vecinskom vlasništvu Bojoplast, planiramo podignuti prekršajnu i kaznenu prijavu, a Državnom odvjetništvu cemo zbog nastale situacije u Bojoplastu i Industrogradnji prijaviti i Josipa Galinca", rekao je županijski povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivica Blaževic. (D. B. P.)
VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD 24. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter