Čistka u Istri 1961: Trojka na izlaznim vratima

Drastični rezovi - Igor Pamić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Drastični rezovi - Igor Pamić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Sinoćnji poraz na Drosini možda je i najneugodniji za Istru 1961 u dosadašnjem dijelu sezone jer je dobrano uzdrmao atmosferu u i oko kluba. Nakon susreta prvi su reagirali Demoni koji su za poraz prozivali redom trenera Pamića, predsjednika Ščeglova i igrače.

- Razmišljao sam već dulje vrijeme o tome zašto smo se toliko zamjerili sreći da naši udarci uglavnom odsjedaju na vratnicama ili završavaju pored gola, dok na drugoj strani suparniku poklanjamo bodove. Nakon konferencije za novinare razbistrile su mi se misli. Sreću valja zaslužiti, a mi ju svojim ponašanjem nismo zaslužili jer se dio igrača već dulje vrijeme ne ponaša profesionalno. Neke sam stvari naslućivao, neke sam priče i ranije čuo, ali sad sam doznao puno toga i odlučio sam se za čistku u svlačionici. Tri ću igrača, nakon što porazgovaram s predsjednikom Ščeglovom, maknuti iz kluba - decidiran je bio trener Pamić.

Kap koja je prelila čašu strpljenja bio je trening nakon utakmice.

- Jedan je igrač već krenuo kući, drugi je odbio trenirati lažući da je već trenirao s trenerom Peršićem, a treći je prethodno lagao da ga boli koljeno zbog čega nije trenirao, a onda je odjednom bio spreman na dan utakmice. Neću o imenima prije razgovora s predsjednikom, ali ja na te igrače neću dalje računati. Ako smo mogli proteklih sezona iz kluba potjerati i jače i značajnije igrače, onda možemo i ove. Sve to ne bi bilo dovoljno za njihov odlazak da nisam saznao i da se baš ti igrači cijelo vrijeme ponašaju krajnje neprofesionalno, ne poštujući dres koji nose. Ovaj je poraz bio točka nakon koje više nema povratka. Ili za njih, ili za mene - odlučan je bio Paminjo. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter