Cisti se od Gortanove do Zlatnih stijena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove se subote održava tradicionalna, 17. po redu eko-akcija cišcenja podmorja u organizaciji Zajednice tehnicke kulture, pulske turisticke zajednice i Grada Pule. Akcija zapocinje okupljanjem na Mornaru, u 9.30, a cistit ce se podrucje od Gortanove uvale do Zlatnih stijena.

Kako je navela Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog TZ-a vidljivo je da zajednicka akcija cišcenja podmorja daje rezultate jer je smeca, iz godine u godine, sve manje. To vjerojatno, osim cišcenju treba zahvaliti i sve jacoj ekološkoj svijesti gradana.

Procelnik Upravnog odjela za prostorno uredenje Grada Pule Giordano Škuflic istaknuo je kako je kroz 17. godina održavanja prikupljeno cak sto kubika raznog otpada te naglasio kako je, unatoc smanjenu kolicine otpada, akciju nužno provoditi i ubuduce.

Tajnik pulske Zajednice tehnicke kulture Anton Pletikos istaknuo je da ce se akciji i ove godine prikljuciti 12 ronilackih klubova iz cijele Istre, ali i gosti iz Slovenije, ciji ce clanovi u moru prikupljati otpad, dok ce ucenici pulskih srednjih škola pomoci smece nositi do kamiona Herculanee, koja ce ga zbrinuti. Naravno, svi volonteri su itekako dobrodošli.

Kao kuriozitet navedimo da su, osim brojnih boca, staklenih i plasticnih, automobilskih guma, ronioci u akcijama cišcenja izvadili i ogradu s Lungomarea, telefonsku govornicu pa cak i invalidska kolica. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter