Cisti glazbeni užitak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Imam jako dobru vijest za vas! Veceras ce ovdje nastupiti Ante Gelo i trio Combinate, najavio je (na engleskom jeziku) Boško Petrovic, otvarajuci koncert na pozornici grožnjanskog Balwan Cityja. Vijest je bila više nego dobra – cisti glazbeni užitak priuštio je ovaj vrhunski gitarist, skladatelj i aranžer, u suucesništvu s trojicom izvrsnih mladih glazbenika, klavijaturistom Kristianom Terzicem, basistom Zvjezdanom Marjanovicem i bubnjarom Markom Matoševicem.

Publika 11. festivala Jazz is back!, ovaj put nažalost malobrojna, dobila je upravo ono što joj je obecano. Autorsku jazz fusion glazbu (najavljenu prvom skladbom «Perceptions») ovog kvarteta i jazz standarde u njihovoj originalnoj interpretaciji (pocevši od «Mercy, mercy, mercy).

Gelo je pokazao sve kvalitete profesionalca s dušom, koji je diplomirao jazz gitaru na Univerzitetu za glazbu i scenske umjetnosti u Grazu, suraduje s brojnim cijenjenim glazbenicima i dobitnik je niza nagrada, ali je u svakom trenutku ostavljao dovoljno prostora kako bi do izražaja došle i bravure njegovih kolega, takoder s bogatim biografijama. Vec je s prvim tonovima bilo jasno da zajedno odlicno funkcioniraju.

To i ne cudi, s obzirom da su u ovom sastavu poceli nastupati prije desetak godina, predstavivši se na jazz manifestacijama u zemlji i inozemstvu, poput Sarajevo Jazz Festivala, Hrvatskog jazz sabora u B.P. clubu i Spring Jazz Festivala u Osijeku.

S osobno potpisanim kompozicijama, poznatim melodijama i zanimljivim improvizacijama te bez trunke prenemaganja, Ante Gelo i Combinate su dobar koncertni izbor ne samo za ljubitelje, vec i za one koji se tek približavaju ovom muzickom žanru.


Podijeli: Facebook Twiter