Cisterne s vodom u Vodnjanu i Galižani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sanacije gubitka vode na magistralnom cjevovodu Pinezici - Vodnjan u cetvrtak od 20 sati do petka poslije podne bez vode ce biti Vodnjan, Galižana s industrijskom zonom, Pinezici, Guran, Salvela te stancije Cecilija i Monteci. Normalizacija opskrbe ocekuje se u petak u kasnim poslijepodnevnim satima.

Kamion Vodovoda s cisternom pitke vode bit ce tijekom petka u Vodnjanu na Narodnom trgu te na placi u Galižani. Po potrebi, svi gradani s tih lokacija mogu Vodovodu javiti potrebu za pitkom vodom na drugim podrucjima na broj telefona 529-900 pa ce im Vodovod dovesti cisternu. Uslijed radova moguce je i kasnije zamucenje vode, koje korisnici takoder mogu javiti u Vodovod.

Sanirat ce se, kako nam je rekao rukovoditelj odjela tehnike i tehnicke operative Vodovoda Igor Habenšus, dva puknuca nastala na cjevovodu pa se zbog gubitka na vodovodnoj mreži oni moraju što prije sanirati, a procjenjuje se da ce popravak potrajati oko 12 sati.

- Moramo što prije obaviti sanaciju zbog sprjecavanja gubitka jer je ljeti bitna svaka kap vode. Na tom cjevovodu prilicno su cesta puknuca pa se razmišlja i o rekonstrukciji jer je sustav star tridesetak godina, rekao je Habenšus.


Podijeli: Facebook Twiter